تحقیقات زیادی نشان داده است مصرف روزانه عسل می تواند به بهبود موثر آندومتریوز کمک شایانی نماید. همچنین می تواند اثرات داروهای شیمیایی را تا حد بسیار زیادی کاهش دهد.
به یاد داشته باشید که درمان های طبیعی روند طولانی مدتی را طی می کنند تا شما را به نتیجه مطلوب برسانند از این رو در مصرف مداوم آن سهل انگاری نکنید و کمی صبور باشید.
مقالات علمی دنیا در رابطه با آندومتریوز را بخوانید: ???
آندومتریوز چیست؟
بافت اندومتریال یا همان بافت مخاط رحم شامل غده، گلبول های خون و بافت های همبند است و معمولا درون رحم رشد می کند تا رحم را آماده برای تخمک گذاری کند. این بافت به صورت طبیعی در داخل حفره رحم وجود دارد و به صورت ماهیانه دچار تغییرات قاعدگی می شود. تا زمانی که اندومتر در داخل حفره رحم قرار دارد همه چیز طبیعی است اما مشکل زمانی ایجاد می شود که این بافت به قسمت های دیگر بدن مانند داخل لگن سرک می کشد و به طور نابجا در این بخش قرار می گیرد. این بافت ها در داخل لگن دچار التهاب، خونریزی و چسبندگی داخل لگن شده و همچنین موجب به وجود آمدن کیست های شکلاتی به طور مکرر در تخمدان می شوند.
با التهاب و کششی که روی اعصاب و بافت ها وارد می شود موجب ایجاد درد لگنی مزمن در خانم ها شود. معمولا این دردها با شدت زیادی در خانم ها و دختران جوان بروز می کند و در سنین باروری نیز ممکن است موجب بروز مشکلات ناباروری شود.
مکان هایی که ممکن است درگیر اندومتریوز شوند اجزای داخل لگن می باشند. تخمدان ها و عضله های رحم مهمترین قسمت هایی هستند که از هجوم این بافت در امان نیستند. اندومتر اگر داخل تخمدان تشکیل شود کیستی به نام اندومتریوما را می سازد و یا اگر در داخل عضله رحم یا همان میومتر باشد اندومتریوزیس را تشکیل می دهد.
به طور معمول، این بافت در طی قاعدگی فرو می ریزد اما بافتی که در جای دیگری رشد کرده باشد، قادر به انجام این کار نیست. که منجر به علائم جسمی زیادی از جمله درد می شود. هرچه این بافت ها بزرگتر شوند، بیشتر بر عملکرد بدن تاثیر می گذارند. برای مثال ممکن است لوله های رحم را مسدود کنند.
علائم اندومتریوز:
- درد مزمن لگنی
- دردهای شدید زمان قاعدگی
- درد هنگام مقاربت جنسی
- پریودهای طولانی تر از هفت روز
- خونریزی شدید قاعدگی
- مشکلات روده ای و ادراری شامل درد، اسهال، یبوست و نفخ
- مشاهده خون در مدفوع یا ادرار
- تهوع و استفراغ
- خستگی
عوارض ناشی از اندومتریوز:
- آندومتریوز طبق آمار علت 50 درصد از ناباروری هاست
- افزایش ریسک ابتلا به سرطان تخمدان
- کیست تخمدان
- التهاب درون لگن
- ایجاد اسکار و چسبندگی
- مشکلات روده ای و مثانه ای