عسل, مقالات

5 راه برای تشخیص کیفیت عسل طبیعی و خوب

تشخیص کیفیت عسل طبیعی

5  روش سنجش کیفیت عسل خوب

کیفیت عسل طبیعی رو چه طور بسنجیم؟ با ما همراه باشید تا با راهکار ها آشنا بشید و انجامشون بدید.

چه چیزی به عنوان عسل مرغوب در نظر گرفته می شود؟
حتی بعد از تصمیم گیری برای اینکه عسل نوع خاصی از گل مورد علاقه شما باشد ، بسیاری از ما هنوز با این سوال روبرو هستیم که “چگونه می توان از بین مارک های بی شماری و قیمت عسل انواع متنوعی از گل را انتخاب کرد؟

از همه جای دنیا؟” در حالی که هیچ استاندارد مشخصی در مورد عسل خوب وجود ندارد ، کیفیت عوامل عسل را می توان با توجه به عوامل زیر در آزمایشگاه ارزیابی کرد.

 

  1. میزان آب موجود در عسل نشانه کیفیت عسل طبیعی

برخی از افراد معتقدند كه اگر مقدار آب آن، كه می توان با استفاده از یك ابزار به نام رفراكتومتر اندازه گیری كرد، بیش از 19٪ باشد، عسل با کیفیت پایین اساساً دارای آب کم است.

همه عسل های غیر پاستوریزه و خام حاوی مخمرهای وحشی هستند.
به دلیل غلظت زیاد قند، این مخمرها خطر کمی در عسل کم رطوبت دارند زیرا اسمز آب کافی از مخمر می کشد تا آنها را به خواب بیاندازد. با این حال، در عسلی که نسبت آب بالاتری دارد ، احتمال اینکه مخمر باعث تخمیر ذخیره شود ، وجود دارد که به موجب آن افزایش اسیدیته به یک مسئله با کیفیت برای عسل تبدیل می شود.

عسل نمناک است، به این معنی که به راحتی رطوبت هوا را جذب می کند.

بنابراین، در مناطقی با رطوبت بسیار زیاد تولید عسل با محتوای آب نسبتاً کم می تواند مشکل باشد.

میزان رطوبت عسل خام می تواند تا 14٪ و کمتر باشد و به عقیده برخی ارزش بیشتری دارد (ویکی پدیا ، عسل).
یک روش ساده برای قضاوت در مورد مقدار نسبی آب (نه خلوص) در عسل ، شامل گرفتن دو شیشه عسل در یک اندازه ، با درجه حرارت یکسان و مهر و موم شده از منابع مختلف است.

دو شیشه را زیر و رو کنید و بلند شدن حباب ها را تماشا کنید.
حباب های موجود در عسل با محتوای آب بیشتر سریعتر افزایش می یابند.

 

  1. هیدروکسی متیل فورفورال

HMF  یک محصول تجزیه کننده فروکتوز (یکی از اصلی ترین قندهای موجود در عسل) است که هنگام ذخیره سازی به آرامی و هنگام گرم شدن عسل بسیار سریع شکل می گیرد. از مقدار HMF موجود در عسل به عنوان راهنمای طول ذخیره سازی و مقدار گرمایی که استفاده شده استفاده می شود.

 

بروز و تجمع HMF در عسل بسته به نوع عسل متغیر است.
مقادیر بالای HMF ممکن است نشان دهنده گرم شدن بیش از حد در طول فرآیند استخراج باشد.
عسلی که به صورت فله ای معامله می شود معمولاً زیر 10 یا 15 میلی گرم در کیلوگرم لازم است تا فرآوری بیشتر را انجام دهد و سپس قبل از رسیدن به سطح 40 میلی گرم در کیلوگرم ، ماندگاری داشته باشد.
غیر معمول نیست که عسل فروخته شده در آب و هوای گرم بیش از 100 میلی گرم در کیلوگرم در HMF باشد. این بیشتر به دلیل دمای محیط (بیش از 35 درجه سانتی گراد) است که عسل در کانال توزیع در معرض آن است.

بعضی از کشورها محدودیت HMF را برای عسل وارداتی تعیین می کنند. همچنین ممکن است بخواهید رنگ عسل را یادداشت کنید زیرا گاهی اوقات ممکن است شاخصی از مدت زمان ذخیره سازی یا میزان قرار گرفتن در معرض گرما باشد.

 

  1. قندهای وارونه

مقادیر بالای HMF (بیشتر از 100 میلی گرم در کیلوگرم) نیز می تواند شاخص تقلب با قندهای معکوس باشد. قند عصاره یا ساکارز با حرارت دادن با یک اسید غذایی “معکوس” می شود و این فرآیند باعث ایجاد HMF می شود. بسیاری از مواد غذایی با شربت های ذرت با فروکتوز بالا شیرین می شوند ، به عنوان مثال نوشابه های گازدار می توانند مقادیر HMF تا 1000 میلی گرم در کیلوگرم داشته باشند

 

  1. گرده گل

انتظار می رود که برای بسیاری از مصرف کنندگان، عسل با کیفیت خوب از نظر بصری عاری از نقص – تمیز و شفاف باشد.

عسلی که محتوای گرده است، کدر به نظر می رسد و وجود بسیاری از آلودگی های دیگر از جمله ذرات موم ، زنبورها ، تکه های چوب و گرد و غبار قطعاً خرید و مصرف آن را برای افراد ناپسند و جذاب نمی کند و از این رو به نظر می رسد گویی که از ارزش بسیار پایینی برخوردار است.

متأسفانه، هر چقدر ارزش غذایی یا سلامتی برخی از این ذرات مانند گرده گل داشته باشد، سخت است که این نوع عسل با عسل مرغوب مرتبط باشد و بلافاصله توسط اکثر مصرف کنندگان در super-mart رد می شود.
و این توضیح می دهد که چرا یافتن عسل فیلتر نشده و خام در قفسه تقریباً غیرممکن است.
ابری بودن آن باعث می شود از نظر تجاری جذابیتی نداشته باشند.

 

با این وجود ، می توان عسل را از نظر اصالت بر اساس وجود گرده آزمایش کرد. با استفاده از یک اسپور کمیاب، دانه های گرده شناسایی و شمارش می شوند.
نوع و مقدار اسپور گرده منشا عسل را تعیین می کند. اعتقاد بر این است که عسل که به طور غیرقانونی از چین وارد می شود ، میکرو فیلتر است به طوری که با حذف گرده ، راهی برای تعیین منشا عسل وجود ندارد.
و چنین عسلی را می توان به عنوان “عسل محلی” نامگذاری کرد و با قیمت بالایی برچسب گذاری کرد.

 

  1. رنگ

یکی از روش های تعیین کیفیت عسل طبیعی رنگ است.

رنگ عسل به دو دسته روشن ، کهربا و تیره درجه بندی می شود که در واقع هیچ تاثیری در کیفیت ندارند.
برخی از متمایزترین و خوشمزه ترین انواع عسل بسیار روشن هستند، در حالی که عسل های بسیار ملایم و مطبوع مانند  صنوبر می توانند کاملاً تیره باشند.
رنگ عسل در مقیاس Pfund بر حسب میلی متر اندازه گیری می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *