سه تفاوت شکر و عسل

عسل بهتره یا شکر؟ سه تفاوت عسل و شکر

مهمترین تفاوت شکر و عسل چیست؟

احتمالا با خودتون میگید که عسل و شکر مثل هم هستن! مهمترین تفاوت بین شکر و عسل رو نمیدونید؟ تا انتها با ما باشید.

اگه حسش نیست بخونید فایل صوتی رو گوش بدید.

هر دو دارای شیرین کننده هایی حاوی گلوکز و فروکتوز (قند طبیعی) هستند.
با این حال، در مرحله تولید شکر، اسیدهای آلی، پروتئین، عناصر نیتروژن، آنزیم ها و ویتامین های موجود در نیشکر را از بین می برند.
در حالی که عسل، یک شیرین کننده طبیعی، فقط کمی گرم می شود.
همچنین، عسل خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی مفیدی دارد که در قند وجود ندارد.

در اینجا سه ​​نکته اصلی مقایسه عسل و شکر در جدول ذکر شده است که باعث می شود از خوردن عسل احساس خوبی داشته باشید:

 

1. میزان کالری؛ اولین تفاوت عسل و شکر

یک قاشق غذاخوری شکر یا نیشکر حاوی 46 کالری است، در حالی که یک قاشق غذاخوری عسل، شیرینی طبیعی 64 کالری دارد.

گرچه ممکن است عسل کالری بیشتری داشته باشد، اما در واقع ما باید از آن کمتر استفاده کنیم زیرا شیرین تر از قند نیشکر است.

در نتیجه، ممکن است حتی کالری کمتری که با شکر مصرف می کنید، مصرف کنید.

و در دراز مدت حتی اگر عسل گرانتر باشد ، ممکن است از قند مقرون به صرفه ترباشد.

 

2. تنظیم قند خون با عسل یا شکر؟

قند داخل شکر از دو مولکول بهم پیوسته تشکیل شده است.

وقتی قند  می خوریم ، معده ما قبل از استفاده از انرژی قند مجبور است از آنزیم های مخصوص خود برای جدا کردن مولکول ها استفاده کند.

عسل کاملاً متفاوت است. زنبورها آنزیم خاصی به شهد اضافه کرده اند که شکر را به گلوکز و فروکتوز تقسیم می کند. این دو قند ساده برای بدن ما می توانند مستقیم جذب شوند.

عسل دارای شاخص قند خون سالم (GI) است که تأثیر منفی یک ماده غذایی خاص را بر روی سطح گلوکز خون اندازه گیری می کند. هرچه درجه GI پایین تر باشد، سرعت جذب و تزریق قندها در جریان خون کاهش می یابد و از این رو روند هضم تدریجی و سالم تری انجام می شود (شاخص گلیسمی).

 

3. عسل مواد مغذی داره!

برخلاف عسل، شکر فاقد مواد معدنی و ویتامین است (از این رو اغلب کالری خالی خوانده می شود)، آنها از مواد مغذی بدن استفاده می کنند تا در سیستم متابولیزه شوند.

وقتی تمام این مواد مغذی تمام شود، متابولیسم، کلسترول و اسید چرب نامطلوب مانع می شود ، به دلیل افزایش اسید چرب در اندام ها و بافت ها ، به کلسترول بالاتر کمک می کند و باعث چاقی می شود.

به همین دلیل غیر معمول نیست که افراد چاق از سوء تغذیه و بسیاری از مشکلات مرتبط با سلامتی رنج می برند.

مقایسه عسل و شکر نشان میدهد که  اگر مراقب وزن خود هستید، عسل انتخاب هوشمندانه تری نسبت به شکر خواهد بود.

 

لحظه مرگ ملکه توسط زنبورهای خود

???? آغوش مرگبار!
‌لحظه مرگ ملکه توسط زنبورهای خود!

‌چرا زنبورهای ملکه خود را میکشند ؟
وقتی زنبورها متوجه کم کاری ملکه به دلیل پیری یا مریضی می‌شوند تصمیم میگیرند که او را از بین ببرند. درنتیجه دور ملکه جمع شده و او را در آغوش میگیرند تا ملکه در وسط این ازدحام از دمای بالا بمیرد‌. این پدیده را آغوش مرگ می‌نامند و در حقیقت ملکه در آن پخته می‌شود!????

البته ناگفته نمونه قبلش معمولا زنبورها یک ملکه پرورش میدن که رهبری کندو رو بعد از ملکه قبلی بر عهده بگیره

عسل چه موقع خراب می شود ؟

????تاریخ انقضای عسل

عسل، خوراکی شیرین و طلایی که تاریخ انقضا ندارد و هرگز خراب نمی‌شود و سالیان سال می‌شود آن را مصرف کرد اگرچه با گذشت زمان تغییراتی در بافت و رنگ آن ایجاد می‌شود اما به دلیل فروکتوز موجود در آن تازگی‌اش حفظ می‌شود.
عسل در ایران باستان علاوه بر خوراکی بودن کاربرد پزشکی نیز داشته است!
باستان شناسان در حالی که مشغول حفاری در اهرام مشهور مصر بودند، گلدان‌های حاوی عسل را در یک مقبره باستانی پیدا کردند. این عسل حدود ۳۰۰۰ سال قدمت دارد و هنوز هم بسیار خوردنی است ولی قدیمی‌ترین عسل جهان در گرجستان کشف گردیده و دانشمندان احتمال می‌دهند عمر این عسل ۵۵۰۰ سال باشد!

حشره ای به نام زنبور

دانستنی هایی در مورد زنبور عسل

زمان مطالعه: 3دقیقه

با ما همراه شوید تا اطلاعات جالبی در مورد زنبور بدانید. تعداد زنبور‌ها در جهان به طور نگران‌کننده‌ای کاهش پیدا عسل” در باره خواص، تاریخچه و فواید زنبورها نوشته است. در اینجا فهرست هفتگانه نکات مورد‌علاقه دکتر هانسون را درباره این حشره پر‌تلاش و کوشا می‌خوانیم.

✅زنبور عسل با زنبور‌های دیگر فرق دارد

زنبور‌های عسل با زنبور‌های دیگر فرق دارند و در عین‌حال بسیار شبیه آنها هستند، به همین دلیل است که این دو گروه اغلب با هم اشتباه گرفته می‌شوند. اگر شما از آن حشره‌ای که دور‌و‌بر همبرگر و سیب‌زمینی‌سر‌خ‌شده شما می‌پرد، می‌ترسید، تقصیر را گردن زنبور‌های عسل نیندازید. آنها نوع دیگری از زنبور‌ها هستند چون مهم‌ترین ویژگی شاخص زنبور‌های عسل، نظم در خوراک و رژیم غذایی است. انواع زنبور‌های دیگر شکارچی و مردار‌خوار هستند اما زنبور‌های عسل گیاه‌خوارند و خود و بچه‌هایشان فقط از شیره و گرده موجود در گل‌ها تغذیه می‌کنند.

✅بیشتر زنبور‌های عسل، عسل تولید نمی‌کنند

همه می‌دانند که زنبور‌های عسل در کندو زندگی می‌کنند، با هزاران زنبور کارگر که مدام مشغول تبدیل شهد گل‌ها به شیره شیرین معروف‌شان هستند اما بیشتر گونه‌های زنبور از میان بیش از ۲۰ هزار گونه در جهان موجوداتی تک‌زی هستند که لانه‌های ساده خود را با مخلوط چسبناک شیرینی که از شهد و گرده گل‌ها به عمل می‌آوردند و به آن “نان زنبور عسل” می‌گویند، می‌سازند.

✅زنبور‌‌های عسل پنج چشم دارند

از فاصله خیلی نزدیک به سر زنبور عسل نگاه کنید و سه بر‌آمدگی درخشان مثل تیله‌های شیشه‌ای در میان دو چشم آنها قرار گرفته است. درست است که این چشم‌ها کارشان دیدن تصویر چیزها نیست اما این “نقطه‌های چشم‌مانند” می‌توانند شدت نور و شکل و فرم و پراکندگی آن را دنبال کنند و این به ردیابی زنبور‌های عسل بخصوص در هنگام تاریکی هوا کمک می‌کند.

✅زنبور‌‌های عسل مثل دیاپازون ارتعاش دارند

بعضی گیاهان مثل گوجه‌فرنگی و علف‌جارو گرده‌های خود را در محفظه‌های بسته‌ای نگهداری می‌کنند که فقط سوراخ کوچکی در انتهای آن دارد، وقتی زنبور‌های عسل از راه می‌رسند، ماهیچه‌های بال‌هایشان را دقیقاً با ارتعاش مناسب به نوسان در می‌آورند و باعث می‌شوند که محفظه در مقابل این ارتعاش واکنش نشان دهد و گرده‌های خود را به روی بدن پر‌موی زنبور‌ها بپاشد.

✅زنبور‌ها رنگ قرمز را نمی‌بینند ولی فرا‌بنفش را می‌بینند

برای زنبور‌ها، دامنه رنگ‌هایی که می‌توانند ببینند در محدوده رنگ‌های زرد‌ و نارنجی و سایه‌روشن‌های این دو رنگ است اما آنها می‌توانند گل‌های قرمز را هم از روی شکل و بوی آنها تشخیص دهند.

????نکته جالب در سوی دیگر طیف رنگ قرار دارد، جایی که توانایی دیدن زنبور‌ها شامل امواج فرا‌بنفش هم می‌شود. این موضوع زبان جاذبه پنهانی که با حروف بزرگ روی گلبرگ‌های گل‌ها نوشته شده است را بر ما آشکار می‌کند. آنچه ما همچون گل زرد‌رنگ قاصدک می‌بینیم برای زنبور کاملاً جهانی دیگر است که مرکز آن رنگی تند و درخشان دارد جایی که رنگدانه‌های زرد با امواج فرا‌بنفش ترکیب شده‌اند تا طیف رنگی تازه بسازند که ما آن را “بنفش زنبوری” می‌نامیم. این ترکیب و بسیاری از ترکیب‌ها و طیف‌های رنگی دیگر روی گل‌های بیش از یک‌چهارم گیاهان گلدار که تا امروز مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته‌اند، وجود دارد.

✅زنبور‌ها هوای داغ دوست دارند

بیشترین میزان گوناگونی گونه‌های زنبور‌ها در صحرا‌ها و دشت‌های خشک مثل جنوب غربی امریکا و شرق مدیترانه و بخش‌هایی از جنوب آفریقاست. با اینکه در این مناطق دوره گلدهی گیاهان کوتاه است اما آب‌و هوای گرم و خشک امکانات بسیاری برای لانه‌سازی برای زنبور‌ها فراهم می‌کند و جلوی بروز عفونت‌های قارچی را درآنها می‌گیرد، مشکلی که آنها در مناطق مرطوب معمولاً دارند.

✅زنبور‌ها صبحانه (و ناهار و شام) ما را می‌سازند

البته آنها در آشپزخانه برای ما غذا نمی‌پزند اما تقریباً در همه غذا‌هایی که می‌خوریم، نقش دارند. بیش از ۱۵۰ محصول غذایی وجود دارد که نیازمند به گرده‌افشانی زنبور‌هاست یا این گرده‌افشانی در تولید آنها مؤثر است. نه فقط میوه‌ها و گیاهان که در مورد آنها این اثر مشهود است بلکه بسیاری از ادویه‌ها، چاشنی‌ها، شیرین‌کننده‌ها، روغن‌ها، رنگ‌ها و غلیظ‌کننده‌ها و بسیاری دیگر. در دنیای بدون زنبور‌ها ما می‌توانیم گوشت و محصولاتی که با باد گرده‌افشانی شده‌اند بخوریم اما رژیم غذایی ما بسیار ملال‌آور خواهد شد و احتمالاً عاری از بسیاری مواد غذایی مفید خواهد بود.

دیدگاه امام علی ع در مورد عسل

نظر حضرت علی در مورد عسل و زنبور عسل

???? در عسل درمان است .
???? بیمار به چیزی همانند خوردن عسل درمان نجسته است .
???? شربتی از آب باران و عسل فراهم سازید و این شربت شفابخش را به جای شراب بنوشید .
???? عسل درمان و شفای هر بیماری است در خود آن هیچ بیماری وجود ندارد، بلغم را کم میکند و قلب را جلا میدهد .
???? از هر دانشی بهترین آن را فرا گیرید چرا که زنبور عسل از هر شکوفه ای زیباترینش را میخورد و دو نفیس از آن پدید آید ، یکی در آن شفا و بهبودی است برای مردم (عسل) و دیگری که به وسیله آن روشنی جویند (موم).
???? مانند زنبور عسل باش هر گاه بخورد می خورد پاکیزه را ، هر گاه بگذارد می گذارد پاکیزه را و هر گاه بنشیند بر شاخ درختی نشکند آن را (مراد این است تو نیز هرگاه بخوری از چیزهای هلال پاکیزه بخور ، آنچه بگذاری اعمال خیر پاکیزه بگذار و نرمی کن با مردم تا برایشان گران نباشی و خاطر کسی را نشکنی).
???? ایمان خود را از شک نگهدار که به راستی شک ایمان را تباه کند همان گونه که نمک عسل را فاسد گرداند .
???? لیسیدن عسل ، شفای هر درد است . خداوند فرموده است “از درون آن (زنبور) شهدی که به رنگ های گوناگون است ، بیرون می آید ، در آن برای مردم درمانی است ” عسل همراه با قرائت قرآن و جویدن کُندر ، بلغم را از بین می برد .
???? شیر و عسل مواد حیاتی را در نطفه تقویت می کند . آنان که از نعمت فرزند محرومند سزاوار است از شیر و عسل ( آمیخته به هم ) بنوشند .

منبع: کتاب زنبوران عسل و زنبورداری پیرایرانی

راه تشخیص عسل

شش راه تشخیص عسل طبیعی

روش های تشخیص عسل تقلبی با عسل طبیعی

روش های بسیاری وچود داره که شما می تونید عسل طییعی را از عسل تقلبی تشخیص بدید. با برسلان همراه بشید تا برای همیشه این مساله برای شما حل بشه ????. و شما فردی حرفه ای در این زمینه بشید ????. خاطرتون باشه چند پارامتر رو باهم بررسی کنید. و بعد تشخیص بدید که آیا عسل اصل هست یا نه

خب اولیش : عطر و بوی طبیعی

اگر درپوش عسل مدتی بسته باشد، هنگام باز کردن درپوش حتماً بو و رایحه قوی و مطبوع عسل طبیعی را می توانید استشمام کنید. خاطرتون باشه بعدش عطر زیادی نخواهد داشت.

2- میزان رطوبت

برخی افراد، میزان رطوبت عسل را به وسیله برگرداندن شیشه عسل و سرعت بالا و پایین رفتن حباب داخل شیشه، و برخی به وسیله میزان کش آمدن عسل اندازه گیری می کنند، ولی باید توجه داشت که این روش ها دقیق و مطمئن نیستند.

3- میزان تخمیر شدن

تمام عسل ها حاوی مخمرهای خوراکی بی ضرر برای انسان می باشند. باید توجه کرد که عسل در زمستان به دلیل سرمای زیر 11 درجه تخمیر نمی شود. البته نگهداری عسل در دمای 38 درجه سانتی گراد نیز می تواند از تخمیر آن جلوگیری کند، ولی در دراز مدت به کیفیت عسل صدمه می زند، زیرا حرارت بالا کیفیت عسل را از بین می برد. عسل با رطوبت بیش از 17 درصد بیشتر در معرض تخمیر می باشد. بعد از شکرک زدن، درصد تخمیر عسل افزایش می یابد.
تخمیر شدن مختص عسل های بسته بندی شده و صاف شده نیست، بلکه اگر شرایط مناسب باشد، عسل “شان” نیز تخمیر می شود.

4- مزه کردن

عسل طبیعی، علاوه بر شیرینی خاص، دارای مزه و طعم ویژه ای است که فقط در عسل وجود دارد و عسل های مصنوعی فاقد این نوع مزه می باشند. لذا افراد می توانند با مصرف زیاد و توجه دقیق به درجه خلوص عسل، حتی نوع عسل را از نظر گیاه مورد مصرف زنبور تعیین کنند، زیرا هر گیاه مزه خاصی به عسل می دهد.
باید توجه داشت که عسل مصنوعی بیشتر مزه شیرینی شکر می دهد تا مزه خالص عسل.

6- سرعت حل شدن در آب

اگر عسل را داخل لیوان محتوی آب بریزید، چنانچه به صورت عمودی وارد لیوان پر از آب شده و در ته آن جمع شود و به سرعت حل نگردد، عسل مطلوبی است، ولی اگر عسل هنگام ریختن، در آب حل شود، از مطلوبیت و خلوص کمتر و رطوبت بالاتری برخوردار است.
با این وجود، هر یک از روش های فوق به تنهایی نمی تواند خالص بودن عسل را ثابت کند.
در این روش به وسیله تغذیه مصنوعی زنبوران با شربت قند و آبمیوه ها یا استفاده از عسلک، عسل مصنوعی یا تقلبی تهیه می کنند. در این روش مستقیماً عسل طبیعی با مواد گلوکزی (شربت قند) و شیره میوه ها مخلوط شده و عسل تقلبی تولید می گردد.

5- فروشگاه های معتبر

آسان ترین روش تشخیص عسل طبیعی، خرید از فروشگاه ها و اشخاص معتبر می باشد که شما از سابقه فعالیت آنها در زنبورداری و یا تهیه و فروش عسل مطلع هستید.

6-  کندوی اختصاصی بخرید.

مجموعه برسلان برای اولین بار در ایران با همکاری اتحادیه زنبورداران طرح کندوی اختصاصی را اجرا نموده است. در این طرح افراد می توانند با خرید کندوی اختصاصی برای خود؛ عسل طبیعی و مطمئن داشته باشند. که مجموعه برسلان، کار نگهداری، پرورش زنبور شما را انجام می دهد. و عسل را پس از برداشت درب منزل شما ارسال می نماید.

ژل رویال چیست ؟

ژل رویال چگونه تولید میشود ؟

ژل رویال

غذای ملکه

این ماده از دو جفت غده هیپوفارین موجود در طرفین سر زنبوران کارگر جوان ترشح می شود و با بزاق دهان آنها مخلوط می گردد. این ژل، خمیری شکل با رنگ تقریبا سفید تا زرد کمرنگ و طعمی تند و زننده است. این ماده مغذی تا سه روز مورد استفاده همه لاروها قرار میگیرد ولی زنبور ملکه به طور دائم از این ماده تغذیه می شود. بدون ژل رویال هیچ لاروی قادر به رشد نیست و این ماده، ملکه را قادر می سازد که در روزهای تخم ریزی در شبانه روز بیش از 2500 تخم بگذارد که وزن این مقدار بیش از وزن خود ملکه است. همچنین ملکه زنبور عسل به واسطه استفاده از این ماده مغذی حدود 5 تا 6 سال عمر می کند در حالی که زنبور های کارگر در فصول فعالیت خود (بهار و تابستان) حدودا در کمتر از 14 تا 24 روز از فعالیت خود میمیرند.

???? موارد استفاده از ژل رویال

تاخیر در یائسگی، ناتوانی های جنسی، نازایی، خستگی مفرط، لک و چروک پوست، دیابت،افزایش اسپرم ، تحریک سیستم دفاعی بدن، تعادل هورمونی، مبارزه با عفونت‌های ویروسی و باکتریایی، عدم فعالیت غدد درون ریز، انسداد شریان‌ها، کلسترول بالا، فشار خون، آسم، کنترل وزن، استخوان‌های ضعیف یا شکستگی، کمبود رشد، عفونت مثانه، تورم، کم خونی، مشکلات کبدی، سرطان، انواع آرتریت، کم حافظگی، سوءتغذیه، خستگی روحی، خستگی یا ضعف چشم‌ها، تقویت و نیروزایی زخم‌های داخلی و خارجی و….

خواص فیزیکی ژل رویال

ژل رویال ماده ایست ژلاتینی سفید مایل به زرد روشن،کلوئیدی و چسبناک با بوی خاص که هنگام حل شدن کمی کف تولید می کند وPH آن اسیدی می باشد.

تجزیه شیمیایی ژل رویال حضور مواد زیر را در آن اثبات کرده است:

• آب (بیشترین مقدار)

•کلاژن

•کربوهیدرات

• پروتئین (قسمت عمده آن آلبومین و گلبولین است)

• اسید های آمینه ضروری که 8 نوع آن در این ژل موجود است.

• از جمله اسید های چرب غیر اشباع موجود در آن می توان به 1- هیدروکسی 2- دکنوئیک اسید (HAD10) اشاره نمود که تنها درطبیعت در ژل رویال دیده شده و خواص اعجاب انگیزی را در بر دارد.

•استیل کولین

•مواد معدنی همچون کلسیم، آهن، سیلیسیوم، فسفر

•ویتامین های گروه B9,B12,B1,B2,B3,B5,B6,B7,B8,A,C,E.

خواص درمانی ژل رویال

مطالعات وسیعی از سال 1835 میلادی بر روی این ماده اعجاب انگیز صورت گرفته و خواص درمانی متعدد آن را به اثبات رسیده است که به برخی از آنها اشاره میشود:

میکروب کشی: ژل رویال به دلیل داشتن اسید چرب غیر اشباع (HAD10) ضد باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیاکلی، سالمونلا تیفی (عامل حصبه) عمل میکند. همانطور در درمان عفونت های ویروسی که مجاری تنفسی را درگیر می کند موثر است. در ژل رویال پروتئین قوی میکروب کشی بنام (Riyalisin) وجود دارد که اثر قوی بر ضد باکتری های گرم مثبت دارد.جلوگیری از آلزایمر:در هر گرم ژل رویال یک میلی گرم استیل کولین وجود دارد. استیل کولین ماده مورد نیاز در انتقال پیام های عصبی در بدن انسان است. این ماده در درمان و جلوگیری از آلزایمر، رعشه و فراموشی بسیار موثر است و با آن میتوان فعالیت های فکری را افزایش داد. جلوگیری از فشار خون:استیل کولین باعث گشاد شدن رگ های خونی نیز شده و موجب کاهش فشار خون در افرادی که از فشار خون بالا رنج میبرند می گردد.جلوگیری از تصلب شرائین:سخت شدن سرخرگهای قلب که با افزایش سن و افزایش کلسترول خون در بدن انسان ایجاد می شود و (HAD10) موجود در ژل رویال با کاهش ذخیره کلسترول در دیواره سرخرگ باعث کاهش فشار خون میگردد بنابراین از تصلب شرائین پیشگیری می کند.جوانی و شادابی پوست و ضد پیری:کلاژن، لسیتین، تیامین و ویتامین های A,C,D,Eموجود در ژل رویال برای پوست بسیار مفید است.کلاژن، موجب اتصال بافت به یکدیگر شده و از چروک خوردن پوست جلوگیری می کند. همچنین طول عمر سلولها را نیز افزایش میدهد ضمنا اثر ضد التهابی ژل رویال در روند بهبود زخمهای پوستی نیز موثر است.ضد سرطانی:ماده (HAD10) به ژل رویال خاصیت ضد سرطانی بخشیده است. همچنین از طریق خاصیت ضد فعالیت استروژن، این ژل مانع رشد سلولهای سرطانی در سرطان پستان میشود. این ماده میتواند سلول های ایمنی را وادار به تولید مواد و عوامل ضد تومور در بدن کند. از جمله این مواد می توان به عامل نکروز دهنده تومور و اینترفرون گاما اشاره کرد. در مشاهدات آزمایشگاهی افزایش مواد فوق در کشت سلول همراه با ژل رویال تایید شده است.
این ماده بسیار مغذی، تاثیر خوبی بر بهبود بیماران سرطانی بعد از پرتو درمانی و شیمی درمانی دارد و باعث افزایش سرعت تولید گلبولهای سفید (WBC) در خون میشود.