روشهای تست تشخیص عسل طبیعی و تقلبی

پنج روش تشخیص عسل طبیعی در خانه

راحت ترین روش های تشخیص عسل طبیعی

شما تو این مقاله روش های عملیِ تست تشخیص عسل طبیعی را یاد میگیرید.
با برسلان همراه باشید تا یک بار برای همیشه عسل طبیعی رو تشخیص بدید.

تست های تشخیص عسل طبیعی

 

این ماده شیرین و مقوی ساخته شده توسط طبیعت نه تنها می تونه زندگی شما رو شیرین کنه بلکه از نظر مواد معدنی، مغذی و آنزیم های زنده بسیار غنی هست.

برای لذت بردن از طعم و مزه و بهره مندی از تمام مزایای عسل طبیعی، باید از خالص ترین عسل استفاده کنید تا خواص ش رو به بدنتون هدیه بده.
در این مقاله چندین روش ساده برای تشخیص عسل طبیعی براتون توضیح دادیم که می تونید اون ها رو توی خونه انجام بدین تا میزان خالص بودن ش را بسنجید.

اگه عسل رو مستقیماً از زنبورداران می خرید، پس عسل خام، فرآوری نشده و اصلی رو خریداری میکنید.

 

تشخیص میزان طبیعی بودن عسل

همه از شفا بخش بودن عسل برای بدن با خبر هستند و میتوان گفت که کمتر از یک اکسیر معجزه آسا نیست.
از مزایای بیشمار آن میتوان به تقویت سیستم ایمنی، خواص درمانی و توانایی آن در مبارزه با سرماخوردگی، سرفه یا عفونت یاد کرد.

تهیه عسل تقلبی در مرحله تولید بسیاری از خواص آن را از بین میبرد و حتی برچسب “100 درصد طبیعی” اثرات آن را بر نمیگرداند!
کارخانه ها و افراد می توانند با افزودن حلال های ساده مانند شکر، نشاسته ذرت، محلول گلوکز یا رنگ مواد غذایی؛ کیفیت آن را دستکاری کنند.
از این رو، تشخیص عسل طبعی همیشه به همین راحتی که به نظر می رسد نیست.
البته اگر تا انتهای مقاله با ما همراه باشید این کار برای شما راحت میشود 🙂

قبل از یادگیری نحوه تشخیص عسل طبیعی یادتون باشه:

اولین نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که عسل های طبیعی و خالص همیشه توسط زنبورها تولید میشوند و نه در کارخانه ها.
از نمونه عسل های تولید شده در مزارع میتوان به عسل های برسلان اشاره کرد. .
با وجود تهیه از کارخانه و یا مزارع پرورش کندو عسل از هر دو جا ابتدا برچسب مواد تشکیل دهنده آن را مطالعه کنید.
این را هم یادتان باشد که باز هم در اینجا نمیتوان به صحت آنها اعتماد کرد.
پس بهترین راه این است که خودتان آستین ها را بالا بزنید و در خانه روش هایی که در ادامه این مقاله آمده است را امتحان کنید و از خرید عسل برای دفعات بعد خیالتان را راحت.

 

دست یا قاشق؛ سر راست ترین روش تشخیص عسل طبیعی

مقدار کمی عسل را روی انگشت دست تان قرار دهید و ببینید آیا مانند هر مایع دیگری می ریزد یا پخش میشود. اگر به این شکل باشد، ممکن است عسل خالص نباشد.
عسل خالص غلیظ است در حالی که عسل ناخالص روان است.
عسل خالص به سطحی که به آن زده می شود می چسبد و نمی ریزد.

 

سرکه دومین راه تشخیص عسل طبیعی

سرکه و عسل که با هم مخلوط شوند می توانند آزمایش ساده ای برای تشخیص عسل تقلبی از عسل خالص باشند.
برای انجام این آزمایش، یک قاشق غذاخوری عسل، مقداری آب و 2-3 قطره اسانس سرکه را با هم مخلوط کنید.
اگر این مخلوط کفی شود، احتمال تقلبی شدن عسل بسیار زیاد است.

 

تست شعله برای عسل!

شاید این را نمی دانستید؛ اما عسل خالص قابل اشتعال است. برای انجام این تست نهایت احتیاط را در نظر بگیرید و مسئولیت آن را بپذیرید، از برسلان گفتن بود 🙂
یک چوب کبریت خشک بردارید و آن را در عسل فرو کنید. چوب کبریت را به جعبه کبریت بزنید. اگر روشن شد، عسل شما خالص است.
اگر روشن نشد، ممکن است تقلبی باشد و همچنین ممکن است حاوی مقداری رطوبت اضافه شده در هنگام تهیه به روش تقلبی باشد.

تست آب و قاشق از روشهای تشخیص عسل ظبیعی

تست آب

روش ساده و موثر دیگر برای آزمایش اینکه کیفیت عسل شما خالص است یا نه، انجام آزمایش آب است.
یک قاشق چای خوری عسل را برداشته و در یک لیوان پر از آب قرار دهید.  عسل  ناخالص در آب حل می شود .
در حالی که عسل خالص، بافت متراکم تری دارد و در ته لیوان به صورت توده هایی ته نشین می شود و برای حل شدن نیاز به تلاش زیادی دارد.
در این روش اگر عسل با قند یا گلوکز ترکیب شده باشد، گاهی اوقات ردپای سفید در آب بر جای می گذارد.

 

تست پارچه سفید

چند قطره عسل را روی پارچه سفید رنگ بریزید اگر جذب شود یا لکه ای باقی بگذارد نشانه غیر طبیعی بودن عسل است.
عسل خالص و درجه یک جذب نخواهند شد اما عسل ناخالص لکه مرطوب بر جای می گذارد.

راه تشخیص عسل

شش راه تشخیص عسل طبیعی

روش های تشخیص عسل تقلبی با عسل طبیعی

روش های بسیاری وچود داره که شما می تونید عسل طییعی را از عسل تقلبی تشخیص بدید. با برسلان همراه بشید تا برای همیشه این مساله برای شما حل بشه ????. و شما فردی حرفه ای در این زمینه بشید ????. خاطرتون باشه چند پارامتر رو باهم بررسی کنید. و بعد تشخیص بدید که آیا عسل اصل هست یا نه

خب اولیش : عطر و بوی طبیعی

اگر درپوش عسل مدتی بسته باشد، هنگام باز کردن درپوش حتماً بو و رایحه قوی و مطبوع عسل طبیعی را می توانید استشمام کنید. خاطرتون باشه بعدش عطر زیادی نخواهد داشت.

2- میزان رطوبت

برخی افراد، میزان رطوبت عسل را به وسیله برگرداندن شیشه عسل و سرعت بالا و پایین رفتن حباب داخل شیشه، و برخی به وسیله میزان کش آمدن عسل اندازه گیری می کنند، ولی باید توجه داشت که این روش ها دقیق و مطمئن نیستند.

3- میزان تخمیر شدن

تمام عسل ها حاوی مخمرهای خوراکی بی ضرر برای انسان می باشند. باید توجه کرد که عسل در زمستان به دلیل سرمای زیر 11 درجه تخمیر نمی شود. البته نگهداری عسل در دمای 38 درجه سانتی گراد نیز می تواند از تخمیر آن جلوگیری کند، ولی در دراز مدت به کیفیت عسل صدمه می زند، زیرا حرارت بالا کیفیت عسل را از بین می برد. عسل با رطوبت بیش از 17 درصد بیشتر در معرض تخمیر می باشد. بعد از شکرک زدن، درصد تخمیر عسل افزایش می یابد.
تخمیر شدن مختص عسل های بسته بندی شده و صاف شده نیست، بلکه اگر شرایط مناسب باشد، عسل “شان” نیز تخمیر می شود.

4- مزه کردن

عسل طبیعی، علاوه بر شیرینی خاص، دارای مزه و طعم ویژه ای است که فقط در عسل وجود دارد و عسل های مصنوعی فاقد این نوع مزه می باشند. لذا افراد می توانند با مصرف زیاد و توجه دقیق به درجه خلوص عسل، حتی نوع عسل را از نظر گیاه مورد مصرف زنبور تعیین کنند، زیرا هر گیاه مزه خاصی به عسل می دهد.
باید توجه داشت که عسل مصنوعی بیشتر مزه شیرینی شکر می دهد تا مزه خالص عسل.

6- سرعت حل شدن در آب

اگر عسل را داخل لیوان محتوی آب بریزید، چنانچه به صورت عمودی وارد لیوان پر از آب شده و در ته آن جمع شود و به سرعت حل نگردد، عسل مطلوبی است، ولی اگر عسل هنگام ریختن، در آب حل شود، از مطلوبیت و خلوص کمتر و رطوبت بالاتری برخوردار است.
با این وجود، هر یک از روش های فوق به تنهایی نمی تواند خالص بودن عسل را ثابت کند.
در این روش به وسیله تغذیه مصنوعی زنبوران با شربت قند و آبمیوه ها یا استفاده از عسلک، عسل مصنوعی یا تقلبی تهیه می کنند. در این روش مستقیماً عسل طبیعی با مواد گلوکزی (شربت قند) و شیره میوه ها مخلوط شده و عسل تقلبی تولید می گردد.

5- فروشگاه های معتبر

آسان ترین روش تشخیص عسل طبیعی، خرید از فروشگاه ها و اشخاص معتبر می باشد که شما از سابقه فعالیت آنها در زنبورداری و یا تهیه و فروش عسل مطلع هستید.

6-  کندوی اختصاصی بخرید.

مجموعه برسلان برای اولین بار در ایران با همکاری اتحادیه زنبورداران طرح کندوی اختصاصی را اجرا نموده است. در این طرح افراد می توانند با خرید کندوی اختصاصی برای خود؛ عسل طبیعی و مطمئن داشته باشند. که مجموعه برسلان، کار نگهداری، پرورش زنبور شما را انجام می دهد. و عسل را پس از برداشت درب منزل شما ارسال می نماید.