عسل، درمان طبیعی مؤثری برای مقابله با پرکاری تیروئید است.
در برخی از تحقیقات نیز گفته شده است که مصرف عسل میتواند باعث تنظیم تیروئید شود.
به یاد داشته باشید که درمان های طبیعی روند طولانی مدتی را طی می کنند تا شما را به نتیجه مطلوب برسانند از این رو در مصرف مداوم آن سهل انگاری نکنید و کمی صبور باشید.
پرکاری تیروئید:
در واقع پرکاری تیروئید وضعیتی است که در آن، غدهی تیروئید بیش از حد فعال است و مقادیر بیش از حدی از هورمون تیروئید را تولید میکند. پر کار بودن غدهی تیروئید موجب افزایش سوخت و ساز بدن شده و باعث بروز علائمی مانند عصبانیت، اضطراب، تپش قلب، لرزش دست، تعریق بیش از حد، کاهش وزن، بیخوابی و دیگر علائم میشود
علائم پر کاری تیروئید:
پرکاری تیروئید بیشتر در بین زنان 20 تا 40 سال شایع است، اما مردان نیز ممکن است به این بیماری مبتلا شوند. علائم این بیماری میتواند برای بیمار بسیار دلهرهآور باشد. این علائم عبارتند از:
- ضعف عضلانی
- لرزش دست
- ضربان سریع قلب
- خستگی مفرط
- کاهش وزن
- اسهال یا دفعات زیاد کار کردن رودهها
- آشفتگی، تحریکپذیری و اضطراب
- اختلالات بینایی (تحریک شدن چشم و مشکلات دید)
- بینظمی در قاعدگی
- عدم تحمل گرما و تعرق شدید
- ناباروری
علت پرکاری تیروئید:
شایعترین علت پرکاری تیروئید، ابتلا به بیماری گریوز است. این بیماری باعث میشود که سیستم ایمنی بدن آنتی بادیهایی تولید کند که به غده تیروئید حمله میکنند و باعث میشوند که غده تیروئید هورمون بیش از حد تولید کند. این بیماری معمولا در افرادی بروز میکند که سابقه خانوادکی در ابتلا به مشکلات تیروئید دارند. درافرادی که به بیماری گریوز مبتلا هستند، یکی از مشخصترین علائم بیمار این است که پشت چشمهای او عرق میکند که باعث درد چشم، اشک ریختن از چشمها و بیرونزدگی چشمها میشود. سایر علل پرکاری تیروئید عبارتند از:
- رشد تودهی غیر سرطانی روی غده تیروئید (ندول تیروئید)
- مصرف بیش از اندازهی هورمونهای تیروئید برای درمان سایر بیماریها
- التهاب نیمه حاد غدهی تیروئید
- التهاب غدهی تیروئید بر اثر تجمع گلبولهای سفید (لنفوسیتها) یا التهاب تیروئید پس از زایمان