از نظر بالینی ، آرتروز به عنوان درد مفصلی همراه با از دست دادن همزمان عملکرد مفصل ظاهر می شود ، که در نهایت ممکن است منجر به کاهش قابل توجه کیفیت زندگی برای بیمار شود. اگرچه ، اطلاعات زیادی در مورد علائم بیماری شناخته شده است ، اما پاتوفیزیولوژی پشت تغییرات ساختاری پیچیده است و به درستی درک نشده است. با درک مکانیزم های تخریب بافت مفصلی در آرتروز و شناسایی عوامل کلیدی درگیر ، اهداف جدیدی برای درمان در حال ظهور است که فراتر از تسکین علامت دار به آهسته یا متوقف کردن پیشرفت آرتروز خواهد رسید.
از این رو مصرف عسل یکی از راه های درمان آرتروز زانو می باشد.
به یاد داشته باشید که درمان های طبیعی روند طولانی مدتی را طی می کنند تا شما را به نتیجه مطلوب برسانند از این رو در مصرف مداوم آن سهل انگاری نکنید و کمی صبور باشید.
مقالات علمی دنیا در رابطه با آرتروز زانو را بخوانید: ???
Honey reverses disease progression, has anti-nociceptive and anti-inflammatory effects in a rat model of knee osteoarthritis induced by monosodium iodoacetate
آرتروز بیماری است که طی آن بافت غضروفی بین مفاصل فرسایش می یابد. با فرسایش و تحلیل رفتن بافت غضروفی ، استخوان ها به یکدیگر نزدیک شده و سایش پیدا می کنند ، علاوه بر این مفصل خاصیت جذب فشار را نیز تا حدود زیادی از دست می دهد. ساییدگی استخوان ها به زانودرد، ورم مفصل، خشکی و بی حرکتی و کاهش توانایی حرکتی مفصل و گاهی تشکیل زائده های استخوانی و تغییر شکل مفصل منجر می شود.اکثر موارد زانو به شکل پرانتزی در می آید.
علائم و نشانه ها
شایع ترین و اصلی ترین نشانه ها و علایم آرتروز زانو به قرار زیر هستند :
- درد ( خصوصا در هنگام حرکت دادن زانو ، زانو درد در پایان روز بدتر است و با استراحت کردن بهتر می شود )
- خشکی و بی حرکتی زانو ( خصوصا بعد از استراحت دادن زانو ، خشکی زانو پس از استراحت زانو ، بعد از دقایقی با حرکت دادن زانو بهتر می شود )
- صدا دادن زانو ( احساس شنیدن صدای تق تق یا صدای قیژ قیژ از درون زانو )
- ورم زانو ( که بر اثر تجمع مایع مفصلی اضافی ایجاد می شود )
سایر علائم آرتروز زانو که کمتر شایع هستند عبارتند از :
- خالی کردن زانو که به علت ضعف ساق پا عضلانی و عدم ثبات مفصل زانو می تواند باشد.
- محدودیت حرکتی زانو : شخص به خوبی نمیتواند آزادانه زانوی خود را حرکت دهد
- زانو در اکثر مواقع حالت خم شده به خود می گیرد
- عضلات اطراف زانو ضعیف شده و تحلیل می روند.
در موارد شدید آرتروز زانو بیمار حتی ممکن است بیمار از شدت درد ، نیمه شب از خواب بیدار شود. درد زانو ممکن است دوره ای باشد ، یعنی برای مدتی علائم ارتروز زانو کم باشد و مدتی نیز درد داشته باشد. این حالت گاهی ممکن است به خاطر سطح فعالیت بدنی شما باشد و گاهی نیز بی هیچ علتی رخ می دهد.
برخی افراد بیان می کنند که تغییر آب و هوا ( خصوصا هوای مرطوب و نواحی کم فشار ) درد زانوی آن ها را بدتر می کند. این حالت ممکن است به این دلیل باشد که ریشه های عصبی در کپسول مفصلی به تغییر فشار جوی حساس هستند.