عسل طبیعی حاوی ترکیباتی مانند کامپفرول و کوئرستین است. این مواد به طور طبیعی شادابی و نشاط آورند و در بهبود علایم افسردگی تاثیر گذارند. در طب سنتی افسردگی از سردی مغز ناشی می شود بنابراین عسل را با عرق بهارنارنج و فرنجمشک مخلوط کنید و شبها برای پیشگیری از افسردگی مصرف کنید.
به یاد داشته باشید که درمان های طبیعی روند طولانی مدتی را طی می کنند تا شما را به نتیجه مطلوب برسانند از این رو در مصرف مداوم آن سهل انگاری نکنید و کمی صبور باشید.
اختلال افسردگی عمده
اختلال افسردگی عمده یا Major Depressive Disorder چیست؟
اختلال افسردگی عمده یا اختلال افسردگی اساسی یکی از شایعترین گونههای اختلالات افسردگی و خلقی است که در هر سنی میتواند بروز پیدا کند. اختلال افسردگی عمده یا افسردگی ماژور را میتوانیم با نشانههای آن شناسایی کنیم. نشانههایی مانند افکار منفی، احساس بیارزشی، ناامیدی، خستگی، کاهش یا افزایش شدید وزن، احساس پوچی، میل به خودکشی، کاهش میل جنسی، گوشهگیری در کسانی که دچار اختلال افسردگی عمده هستند به چشم میخورد. یکی از نکات جالب دربارهی کسانی که دچار این اختلال روانی هستند این است که از کارهایی که تا پیش از افسردگی از آن لذت میبردند و برایشان سرگرمکننده بوده لذت نمیبرند.
نشانهها و معیارهای DSM 5 برای اپیزود اختلال افسردگی عمده یا MDD
A: از میان نشانههای زیر، ۵ نشانه یا بیش از ۵ نشانه، در طول دورهی ۲ هفتهای حضور داشتهاند و نشان میدهند که عملکرد فرد با عملکرد پیشین او متفاوت شده است. حداقل یکی از معیارها خلق افسرده یا از دست دادن لذت است. نشانههایی که به روشنی دلیل پزشکی دارند نباید در این فهرست جای گیرند.
۱- فرد بیشتر طول روز و تقریبا هر روز، خلق افسرده دارد. فرد احساس میکند غمگین، تهی یا ناامید است. یا دیگران می بینند بکه همیشه اندوهگین است. چشمهایش پر از اشک است یا گریه میکند. در کودکان و نوجوانان این حالت میتواند با زودرنجی یا زود خشمگین شدن نشان داده شود.
۲ فرد بیشتر طول روز و تقریباً هر روز به انجام دادن کارها و فعالیت بیعلاقه است و تمایلی ندارد کاری را انجام دهد. این بیمیلی را خودش یا دیگران دربارهی او گزارش میدهند.
۳- به طور چشمگیر چاق میشود یا بدون گرفتن رژیم غذایی به طور چشمگیر لاغر میشود. لاغر یا چاق شدن چشمگیر یعنی فرد بیش از ۵٪ وزن خودش را در یک ماه از دست دهد یا بیش از ۵، اضافه وزن پیدا کند؛ تقریباً هر روز بیاشتها یا پر اشتها است. در کودکان، اضافه وزنی را که از مرحله رشدی آنها انتظار می رود نشان نمیدهند.
۴- تقریبا هر روز دچار بیخوابی (اینسومنیا) یا پرخوابی (هایپرسومنیا) هستند.
۵- پر تحرکی روانی یا کم تحرکی روانی-حرکتی تقریباً هر روز صرفاً خود فرد نباید شخصی احساس کند که بیقرار یا کند شده است بلکه دیگر را نیز باید این حالت را مشاهده کنند.
۶- تقریباً هر روز احساس خستگی و بیحالی می کند یا انرژی از دست داده است.
۷- تقریباً هر روز احساس بیارزشی میکند یا بیدلیل احساس گناه و عذاب وجدان شدید دارد.این احساس ممکن است دیلوژنال باشد. این احساس گناه فراتر از احساس گناهی است که فرد به خاطر بیمار بودن خود تجربه میکند.
۸- تقریباً هر روز تمرکز حواس کمی دارد توانایی فکر کردنش ضعیف است و نمیتواند تصمیم بگیرد و قاطع باشد. این موضوع را خودش گزارش میکند یا دیگران دربارهی او میگویند.
۹- همیشه به مرگ فکر می کند این فکر، تنها به ترس از مرگ محدود نمیشود. همیشه به خودکشی فکر میکند بدون آنکه برنامهای برای خودکشی داشته باشد. یا دست به خودکشی میزند یا برنامهای روشن برای خودکشی کردن دارد.
B: این سمپتومها جنبههای گوناگون زندگی فرد مانند زندگی شخصی، خانوادگی، شغلی، اجتماعی را دچار نابسامانی میکند و فرد نمیتواند زندگی خود را ساماندهی کند.
C: اپیزود افسردگی عمده را که فر د به آن دچار است نتوانیم با یک بیماری فیزیولوژیک یا تاثیر ماده و دارو توجیه کنیم. پس اگر دلایل فیزیولوژیکی و مصرف ماده و دارو علت بروز حالت اپیزود افسردگی باشد، نمیتوانیم فرد را دچار این اختلال روانی بدانیم.
نشانهها و معیارهای DSM 5 برای اختلال افسردگی عمده یا Major Depressive Disorder
حضور یکی از معیارهای A یا B یا C که در بالا گفته شد. به همراه معیارهای D و E.
D: اختلال اسکیزوافکتیو، اسکیزوفرنی، اختلال اسکیزوفرنیفرم، اختلال دیلوژنال یا دیگر اختلالات سایکوتیک مشخص یا نامشخص، علت بهتری برای این اپیزود افسردگی عمده نباشند. پس اگر نشانههایی که در فرد دیده میشود با اختلال دیگری بهتر توجیه شود نمیتوانیم فرد را دچار اختلال افسردگی عمده بدانیم.
E: هرگز یک اپیزود مانیک یا یک اپیزود هیپومانیک وجود نداشته است. اما اگر همهی دورههای مانیمانند، مخلوطمانند یا هیپومانیمانند، به خاطر مصرف برخی مواد یا نوعی رواندرمانی به وجود آمدهاند، یا به علت یک بیماری فیزیولوژیکی هستند این استثنا کاربرد ندارد.