Diseas

برفک دهان

تحقیقات زیادی در مورد اثرگذاری بره موم بر روی برفک دهان به عمل آمده است. این ماده طبیعی به عنوان یک ماده موثر برای برطرف کردن قارچ شناخته می شود و از همین رو می توان به آن به عنوان یک ماده درمانگر برفک دهان نگاه کرد.

به یاد داشته باشید که درمان های طبیعی روند طولانی مدتی را طی می کنند تا شما را به نتیجه مطلوب برسانند از این رو در مصرف مداوم آن سهل انگاری نکنید و کمی صبور باشید.

 

مقالات علمی دنیا در رابطه با برفک دهان را بخوانید: ???

Comparison of vaginal ointment of honey and clotrimazole for treatment of vulvovaginal candidiasis: A random clinical trial

Fungicidal efficacy of various honeys against fluconazole-resistant Candida species isolated from HIV+ patients with candidiasis</ce:sup loc=post>

برفک دهان

برفک دهان نوعی بیماری است که به واسطه تجمع قارچ کاندیدا آلبیکانس در پوشش داخلی دهان به وجود می‌آید. نام دیگر این بیماری، کاندیدیازیس دهانی است. کاندیدا نوعی ارگانیسم طبیعی در دهان است، اما اگر بیش از حد رشد کند و تعداد آن زیاد شود، علائم و مشکلاتی به وجود می‌آورد که نیاز به رسیدگی دارند. برفک دهان باعث می‌شود روی زبان و پوشش داخلی گونه، ضایعاتی به رنگ کرم و سفید ایجاد شود. گاهی‌اوقات، برفک در سقف دهان، لثه، لوزه‌ها و انتهای گلو هم پخش می‌شود. امکان وقوع این مشکل برای همه افراد وجود دارد، اما بچه‌ها و افراد مسن به دلیل ضعف سیستم ایمنی بیشتر در معرض ابتلا هستند. افرادی که سیستم ایمنی ضعیف یا مشکلات جسمانی دیگر دارند و از داروهای خاصی استفاده می‌کنند هم در معرض ابتلا به برفک دهان هستند. به طور کلی، این مشکل حاد و پیچیده نیست اما احتمالا برای کسانی که ضعف سیستم ایمنی دارند به مشکلی جدی بدل می‌شود.

علائم و نشانه‌های برفک دهان

در شروع بروز برفک دهان، احتمالا متوجه وجود چنین مشکلی هم نخواهید شد. علائم و نشانه‌های آن به این صورت است:

  • وجود زخم و ضایعاتی به رنگ کرم و سفید روی زبان، پوشش داخلی گونه، سقف دهان، لثه و لوزه‌ها؛
  • رشد تدریجی زخم‌هایی به شکل پنیر کاتیج یا کوتاژ در دهان؛
  • قرمزی، زخم و سوزش در دهان که مانع از بلع و خوردن می‌شود؛
  • خون‌ریزی ملایم در صورت ساییده و خراشیده شدن زخم‌های دهانی؛
  • ترک خوردن و سرخی در گوشه‌های دهان؛
  • از دست دادن چشایی؛
  • احساسی شبیه وجود پنبه در دهان.

در موارد حاد که فرد مبتلا به سرطان است یا سیستم بدنی به‌خاطر بیماری‌هایی مانند ایدز (HIV) ضعیف شده، زخم‌های ناشی از برفک دهان در نقاط دیگر بدن مثل مری هم پخش می‌شوند. مِری، ماهیچه‌ای به شکل لوله‌ای بلند است که از انتهای دهان تا معده امتداد پیدا می‌کند (کاندیدیازیس مری). اگر برفک در این نواحی هم پخش شود، بلع همراه با درد خواهد بود یا احساس گیر کردن غذا در گلو به وجود می‌آید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *