تحقیقات نشان میدهد که عسل میتواند در کاهش علائم به خصوص دردهای لگن که بر اثر پیچ خوردگی تخمدان اتفاق میافتد، موثر باشد. در برخی از تحقیقات نیز گفته شده است که مصرف عسل میتواند برای جلوگیری از ابتلا به این عارضه موثر واقع شود.
به یاد داشته باشید که درمان های طبیعی روند طولانی مدتی را طی می کنند تا شما را به نتیجه مطلوب برسانند از این رو در مصرف مداوم آن سهل انگاری نکنید و کمی صبور باشید.
پیچ خوردگی تخمدان چیست؟
پیچ خوردگی تخمدان، زمانی رخ می دهد که تخمدان به دور بافت های نگهدارنده خودش پیچ می خورد. این وضعیت می تواند جریان خون در تخمدان و لوله رحمی را قطع کند. پیچ خوردن تخمدان می تواند باعث درد شدید و علائم دیگری شود زیرا تخمدان خون کافی دریافت نمی کند. اگر محدودیت خون برای مدت طولانی ادامه یابد، می تواند منجر به مرگ بافتی شود. پیچش تخمدان معمولاً فقط یک تخمدان را تحت تأثیر قرار می دهد. پزشکان همچنین ممکن است این شرایط را پیچش اضافی بنامند.
مشخص نیست که چند بار این وضعیت رخ می دهد، اما پزشکان معتقدند که این وضعیت، یک تشخیص غیر طبیعی است.
پیچ خوردگی تخمدان چه علائمی دارد؟
پیچ خوردگی تخمدان می تواند باعث درد شدید لگن و خونریزی غیرطبیعی شود. علائم پیچ خوردگی تخمدان می تواند شامل موارد زیر باشد:
- تب
- استفراغ
- حالت تهوع
- درد شدید لگن
- خونریزی غیرطبیعی
- یک توده ضمیمه ای یا لگنی
این علائم معمولاً به طور ناگهانی و بدون هشدار ظاهر می شوند. در بعضی موارد، درد، گرفتگی و حساسیت به لمس در ناحیه تحتانی شکم ممکن است به مدت چند هفته وجود داشته باشد و از بین برود. وقتی تخمدان بخواهد به موقعیت صحیح خود برگردد، این وضعیت رخ می دهد که با درد همراه است.
با این حال، تشخیص چرخش تخمدان می تواند مشکل باشد. چرا که علائم آن شبیه به علائم سنگ کلیه، عفونت ادراری، اسهال و استفراغ و شرایط دیگر است.
علت پیچ خوردگی در تخمدان چیست؟
در صورت ناپایداری تخمدان پیچ خوردگی می تواند رخ دهد. به عنوان مثال، کیست یا توده تخمدان می تواند باعث انحراف تخمدان شود و آن را ناپایدار کند.
زنان پس از یائسگی ممکن است پیچ خوردگی تخمدان را تجربه کنند. از طرفی هم افراد بین 20 تا 40 سال به احتمال زیاد دچار پیچ خوردگی تخمدان می شوند. با این حال، زنان در هر سنی، از نوزادی تا بعد از یائسگی، می توانند پیچ خوردگی تخمدان را تجربه کنند. گاهی اوقات، وجود کیست یا توده بافتی دیگر در تخمدان می تواند آن را جابجا کند. وزن یا جرم اضافی موجود در تخمدان می تواند باعث چرخش و پیچ خوردگی آن در اطراف بافت های نگهدارنده شود.
یکی دیگر از علل شایع این وضعیت، بافت تخمدان است که تخمدان را به رحم متصل می کند که در برخی شرایط ممکن است طولانی تر از حد طبیعی شود. بافت تخمدان طولانی تر، یک عامل خطر برای بروز این وضعیت است.
روش هایی برای باروری شدن (ART)، مانند ایجاد تخمک گذاری، یکی دیگر از عواملی است که می تواند خطر پیچ خوردگی تخمدان را افزایش دهد.
زنان در طول دوران بارداری ممکن است به این وضعیت مبتلا شود. در سه ماهه اول زنان، احتمال تشکیل کیست های جسم زرد وجود دارد که باعث این وضعیت می شود.
سطح بالاتر هورمون در دوران بارداری همچنین می تواند باعث تغییراتی در بافت های بدن از جمله، بافت هایی که تخمدان ها را در جای خود نگه می دارند، شوند. اگر بافت های بدن سفت نباشند، ممکن است خطر بروز این وضعیت را افزایش دهند.
عوارض پیچ خوردگی تخمدان چیست؟
یک عارضه احتمالی پیچ خوردگی تخمدان، نکروز است. نکروز تخمدان به مرگ بافت تخمدان به دلیل از دست دادن خون اشاره دارد. اگر این اتفاق بیفتد پزشک مجبور است تخمدان آسیب دیده را با جراحی خارج کند. جراحی برای نکروز تخمدان می تواند بر باروری تأثیر بگذارد، زیرا تخمدان تخمک را برای لقاح تولید و آزاد می کند. با این وجود، اگر پزشک تخمدان را خارج نکند، فرد در معرض خطر عفونت تخمدان است که می تواند باعث آبسه یا پریتونیت شود.
برای هر کسی که پیچ خوردگی تخمدان را تجربه کند ضروری است که برای ملاقات های بعدی برای اطمینان از بهبود تخمدان و دریافت خون کافی برنامه ریزی کند.
پیش آگهی پیچ خوردگی تخمدان چیست؟
طبق انجمن جراحی اطفال آمریکا، پیچ خوردگی تخمدان پنجمین فوریت پزشکی شایع در اندام های تولید مثل زنان است. گاهی ممکن است لوله فالوپ نیز پیچ خورده باشد. این وضعیت دردناک خون رسانی به این اندام ها را قطع می کند.
اگر فردی به دنبال مراقبت های پزشکی فوری باشد و تحت عمل جراحی برای کاهش پیچش قرار گیرد، بعید است که عوارض دیگری داشته باشد.
با این حال، اگر پیچ خوردگی تخمدان برای مدت طولانی جریان خون در تخمدان را محدود کرده باشد، یا فرد کیست یا تومور داشته باشد، ممکن است درمان کمی سخت تر شود؛ اما به طور کلی، پیچ خوردن تخمدان یک فوریت پزشکی است. اگر به سرعت درمان نشود، می تواند منجر به از دست دادن تخمدان شود.