تحقیقات نشان میدهد که عسل میتواند در کاهش درد و ورم کیسه بیضه که بر اثر پیچش بیضه اتفاق میافتد، موثر باشد. در برخی از تحقیقات نیز گفته شده است که مصرف عسل میتواند تاثیرات بسزایی در روند بهبود این بیماری داشته باشد.
به یاد داشته باشید که درمان های طبیعی روند طولانی مدتی را طی می کنند تا شما را به نتیجه مطلوب برسانند از این رو در مصرف مداوم آن سهل انگاری نکنید و کمی صبور باشید.
مقالات علمی دنیا در رابطه با پیچش بیضه را بخوانید: ???
https://civilica.com/doc/91020
پیچش بیضه چیست؟
پیچش بیضه (Testicular torsion) زمانی رخ میدهد که بیضه دچار پیچ خوردگی شده و در نتیجه طناب اسپرماتیک (spermatic cord) که وظیفه خونرسانی به کیسه بیضه را دارد دچار پیچش میشود. کاهش حجم خون منجر به درد و تورم ناگهانی و شدید میشود.
پیچش بیضه بیشتر بین سنین ۱۲ تا ۱۸ سال شایع است. اما با این حال امکان رخ دادن آن در هر سنی حتی پیش از تولد وجود دارد. پیچش بیضه معمولاً به جراحی نیاز دارد. اگر به سرعت درمان شود، میتوان بیضه را حفظ کرد. اما زمانی که جریان خون برای مدت طولانی مسدود شده باشد، احتمالاً بیضه به شکل بدی آسیب دیده و در نتیجه باید از بدن خارج شود.
علائم پیچ خوردگی بیضه
علائم و نشانههای پیچش بیضه عبارتند از:
درد شدید و ناگهانی در کیسه بیضه – کیسه بیضه کیسهای از جنس پوست زیر آلت تناسلی است که بیضهها در آن قرار دارند.
- ورم کیسه بیضه
- درد شکمی
- حالت تهوع و استفراغ
- بیضهای که بالاتر از حالت طبیعی و در یک زاویه غیر طبیعی قرار دارد
- تکرر ادرار
- تب
مردان جوان مبتلا به پیچش بیضه معمولاً به دلیل درد کیسه بیضه ناگهان نیمههای شب یا در ساعات ابتدایی صبح از خواب بیدار میشوند.
علت پیچش بیضه
پیچش بیضه زمانی رخ میدهد که بیضه حول محور طناب منوی که وظیفه خون رسانی از شکم به کیسه بیضه را برعهده دارد، پیچ میخورد. اگر بیضه چندین بار دچار تورشن شود، جریان خون میتواند به صورت کامل مسدود شده و سرعت بروز آسیب هم بیشتر شود
دلیل پیچش بیضه و اینکه چرا رخ میدهد، مشخص نیست. بیشتر مردان مبتلا به دلیل ریشه های ژنتیکی دچار پیچش بیضه درون کیسه بیضه میشوند. این عارضه ارثی معمولاً باعث پیچ خوردن هر دو بیضه درون کیسه بیضه میشود.
پیچش بیضه معمولاً چندین ساعت بعد از فعالیت شدید، بعد از آسیب خفیف به بیضه و یا در هنگام خواب رخ میدهد. هوای سرد یا رشد سریع بیضه در طی دوران رشد هم ممکن است در این میان نقش بسیار مهمی را ایفا کند.
عوامل خطرناک افزایش احتمال ابتلا به پیچش بیضه
- سن: پیچش بیضه معمولاً بین سنین ۱۲ تا ۱۸ سال رخ میدهد.
- پیچش بیضه پیشین: اگر پیشتر به این عارضه مبتلا بودهاید و این مشکل بدون انجام هیچ گونه درمانی برطرف شده باشد (detorsion یا intermittent torsion) احتمال رخ دادن دوباره آن وجود دارد. هر چه قدر وقوع درد مکررتر باشد، احتمالا آسیب به بیضه بیشتر خواهد بود.
- سابقه خانوادگی پیچش بیضه: این عارضه ممکن است خانوادگی باشد
مشکلات و عوارض جانبی پیچش بیضه
این عارضه مشکلات زیر را هم به دنبال دارد:
- آسیب و یا از بین رفتن بیضه: اگر پیچش بیضه برای چندین ساعت درمان نشود، جریان خون مسدود شده منجر به آسیب دائمی به بیضه خواهد شد. اگر آسیب بیضه شدید باشد، باید به کمک جراحی آن را از بدن خارج کرد.
- ناباروری: در برخی از موارد، آسیب و یا از دست رفتن بیضه بر توان باروری مرد اثر خواهد گذاشت.