پنج واقعیت جالب زنبور عسل

پنج واقعیت جالب زنبور عسل و چگونگی عروسی ملکه ها

پنج ویژگی شگفت انگیز زنبورهای عسل و ملکه

پنج واقعیت جالب زنبور عسل رو که احتمالا نمیدونید و از شنیدنش شاخ درمیارید رو براتون آوردیم.
تا اخر مقاله همراه مون باشید تا با ویژگی های این موجود عجیب الخلقه آشنا بشید 🙂

 

1. زنبور عسل دو معده میخواد چه کار؟

زنبور عسل دارای یک خرطوم است که مانند نی نوشیدنی کوچک عمل می کند و با آن شهد گلها را می مکد.

در زنبور عسل دو معده وجود دارد.
معده اصلی او برای هضم غذا و دریاف انرژی خودش است.
در معده دوم بقیه شهد را به شکل عسل درآورده و به کندو انتقال می دهد.

پنج شگفتی زنبور عسل. زنبور عسل در حال گل خوردن

2. پرواز زنبور زمانیکه هوا گرم یا سرده

زنبورها می توانند تغییرات فشار هوا را تشخیص دهند.

اگر قرار است باران بیاید و فشار هوا پایین بیاید، آنها در کندوهای خود باقی می مانند.
اگر دمای هوا زیر 50 درجه فارنهایت باشد، زنبورها نیز پرواز نمی کنند.

وقتی هوا سرد است، آنها در کندوی خود جمع می شوند تا گرم بمانند.
آنها از عسلی که در ماههای سرد که شهد کمیاب است به عنوان غذا درست استفاده می کنند.

 

3. زنبور عسل پس از نیش زدن می میرد

زنبور عسل می تواند نیش بزند. اگر گزیده شوید، نیش زنبور عسل در پوست شما گیر می کند و در حالی که زنبور عسل سعی میکند فرار کند، بخشی از بدن او پاره می شود و باعث مرگ او می شود.

نیش زنبور عسل یک قطره سم کوچک در زیر پوست شما ایجاد می کند که باعث قرمز شدن و ورم پوست می شود.

زنبورداران برسلان می گویند که لازم نیست از زنبورها بترسیم. آنها فقط برای محافظت از خود و کندوی خود مردم یا حیوانات را نیش می زنند.

با این حال، بسیاری از افراد هنوز از ترس رفتن نزدیک یک کندوی زنبور عسل و داشتن یک زنبور عسل در اطراف خود ترس دارند.

 

4. چهارمین واقعیت جالب زنبور عسل: خودکشی جنسی

در یک کندو، هزاران زنبور عسل کارگر، صدها زنبور نر و یک ملکه وجود دارد.

سِمت های زنبورهای عسل ماده

همه زنبوران کارگر ماده هستند و وظایف مختلفی برای آنها تعیین شده است:

  • پرستار: برای مراقبت از کرم حشره ها
  • کارگران ساختمانی: برای وصل کردن هزاران سلول موم به لانه زنبوری
  • نگهبانان: برای تمیز نگه داشتن کندو
  • محافظ: برای محافظت از کندو
  • مواد یاب و جمع آورنده غذا

زنبورهای عسل نر هیچ گونه نیشی ندارند و عسل تولید نمی کنند.
اصولاً آنها هیچ کاری نمی کنند، تنبلی می کنند و همه کارها را به زنبورهای کارگر میسپارند.

عروسی ملکه ها

زنبورهای نر فقط یک هدف در زندگی دارند و آن جفت شدن با ملکه است.
زنبورهای نر در اثر جفت گیری می میرند. رابطه جنسی زنبور در هوا انجام می شود.

ملکه در جستجوی جفت پرواز می کند و زنبورهای نر دور هم جمع می شوند سرانجام، یک زنبور نر موفق به گرفتن ملکه می شود و عمل جنسی را انجام میدهند و بعد از پایان عمل جنسی، زنبور نر روی زمین می افتد و به سرعت می میرد.

ملکه در یک پرواز به مناسبت عروسی با حدود دوازده زنبور نر جفت می شود و تا آخر عمر اسپرم کافی برای باروری همه تخم ها ذخیره میکند.

شگفتی های زنبور عسل. دو زنبور در حال مشورت

5. توانایی های ملکه به عنوان عجایب زنبورهای عسل

یک زنبور عسل ملکه می تواند در طی یک روز تا 1500 تخم و در طول زندگی بیش از یک میلیون تخم بگذارد.

هر تخم طی 3 روز به کرم تبدیل میشود  و توسط زنبورهای پرستار با شیر مخصوصی به نام ژله رویال تغذیه می شود.
سپس کرم به شفیره تبدیل می شود و در نهایت به زنبورهای بالغ تبدیل می شود.

هر کندو می تواند فقط یک  ملکه داشته باشد. هنگامی که یک کندو بیش از حد از تعداد زیادی شلوغ شود، ملکه تخمهای ویژه و مشخص ملکه دار را نابود می کند.

سپس؛ ملکه، زنبورهای عسل را برای جستجوی خانه جدید می فرستد. هنگامی که مکانی پیدا می شود، او کندوی قدیمی را ترک می کند و گروهی از زنبورهای کارگر به دنبال او می آیند.

در همین حال، هنگامی که زنبورهای ملکه جدید در کندوی قدیمی ظهور می کنند، قوی ترین زنبور ملکه سایر ملکه ها را از بین می برد، زیرا در هر کندو فقط یک ملکه وجود دارد.

صبحانه با عسل و سیب

صبحی که نکوست از صبحانه اش پیداست؛صبحانه با عسل و سیب

دو دقیقه ای از عسل یه صبح طلایی بساز!

اگر همیشه صبحانه رو عجله ای آماده میکنید با برسلان همراه باشید تا وقت اضافه هم بیارید و صبحانه با عسل و سیب هم نوش جان کنید.

 

صبحی دگر؛ دیدار دگر با صبحانه ای از سیب و عسل

خوردن صبحونه برای همه مون از اون موردایی بوده که همیشه پدرو مادرامون بهمون خیلی تاکید میکردن. معلما که جای خود 🙂

اگه اجازه بدید اینبار برسلان هم بشه یه معلمی که میگه: بی صبحونه درسی نخون، صبحونه بی عسل میشه.

صبحونه بی عسل میشه؟!

 

عسل خور باش تا کامروا شوی

همه ما میوه ها رو دوست داریم و شاید از اونا برای صبحانه استفاد کنیم.
پنیر خامه ای و خامه و عسل هم که اعضای اصلی صبحانه اند.

تو این دستور صبحانه که کار آماده سازی و تهیه اون خیلی سریعه؛ این مواد لازمه:

 

مواد لازم

مراحل تهیه صبحانه با عسل و سیب

  1. نان تست را برشته کنید و سپس بگذارید کمی خنک شود.
  2. نیمی از ریکوتا را روی هر تکه نان تست پهن کنید.
  3. نیمی از برشهای نازک سیب را روی پنیر ریکوتا پخش کنید.
  4. عسل را بالای سیب ها بریزید.

 

نکات و جایگزین ها

  • پنیر ریکوتا را با پنیر خامه ای یا خامه تغییر دهید.
  • همچنین می توانید برش های سیب را جایگزین برش های گلابی کنید.
  • برش های بادام یا کدو تنبل یا دانه های آفتابگردان را به عسل اضافه کنید تا کمی ترد و مقوی تر شود.
  • از هر نوع نان خانگی یا هر نوع دیگر نان ساندویچی یا باگت میتوانید استفاده کنید. سعی کنید برای راحت تر خوردن آن را به یک ساندویچ تبدیل کنید.

 

برسلان امیدواره که با این صبحانه ساده وقت کم نیارید و لذت ببرید 🙂

عسل چیست به همراه نکات نگهداری آن

عسل چیست و چیا داره، کی به دنیا اومده و چطوری نگه ش داریم

عسل چیست و از کجا سر برآورده؟

هر کی عسل رو بگه نمیشناسم دروغ میگه؟ نه. اینکه عسل چیست رو شاید بدونه ولی نحوه نگهداری، انواعش و کلی چیزای دیگه رو شاید ندونه. مثل عسل تا اخر به مقاله بچسبید تا بشناسیدش 🙂

 

گل ها که شوند تبخیر، حاصل شدست شیرین

عسل مایع طلایی ضخیمی است که زنبورهای عسل از شهد گیاهان گلدار درست می کنند.

زنبورها عسل را از طریق فرآیند جمع آوری شهد و سپس برگرداندن مجدد شهد تولید می کنند.
سپس آبِ شهد تبخیر می شود و ماده ای به نام عسل تولید می کند.
تمام این فرایند ها توی کندوهای اختصاصی برسلان رخ میده.

زنبورها در حین کار تولید عسل، خدمات حیاتی گرده افشانی میوه ها، حبوبات، سبزیجات و انواع دیگر گیاهان تولید کننده غذا را انجام می دهند.

 

عسل کی به دنیا اومده؟

عسل قدمتی به اندازه تاریخ مکتوب دارد و قدمت آن به سال 2100 قبل از میلاد باز می گردد.
جایی که در نوشته های میخی سومری و بابلی، نوشته های مقدس هند و مصر ذکر شده است.
نام آن از hunig انگلیسی گرفته شده است و اولین و گسترده ترین شیرین کننده ای است که توسط انسان استفاده شده است.

عسل ارزش بسیار زیادی داشت و غالباً به عنوان نوعی ارز، خراج یا پیشکش مورد استفاده قرار می گرفت.
در قرن یازدهم میلادی، دهقانان آلمانی به ارباب فئودال خود عسل و موم می پرداختند.

در روزگاران قدیم از عسل نه تنها در غذا و نوشیدنی بلکه در تهیه سیمان، لاک، مبلمان و مصارف دارویی استفاده می شد.

 

انواع عسل چیست

انواع مختلفی از عسل وجود دارد.

رنگ، طعم، بو و حتی بافت در انواع مختلف بسیار متفاوت خواهد بود.

عامل تمایز نوع گل است که زنبور عسل از آن تغذیه می کند. عسل شبدر کاملاً متفاوت از عسل اسطوخودوس خواهد بود.
برخی از انواع دیگر عبارتند از:

  • اقاقیا
  • آلفافا
  • فندق
  • شکوفه پرتقال

همچنین فرایندهای تولید مختلفی وجود دارد که منجر به طیف گسترده ای از انواع عسل می شود.
اینها شامل مایع به صورت خام یا پاستوریزه و لانه زنبوری است.

 

کی ها و کجا ها از عسل استفاده کنیم؟

عسل یک شیرین کننده است. در آشپزخانه تقریباً با هر روش پخت و پز می توان از آن استفاده کرد و مانند سیب خوش طعم است.

عسل را می توان در پخت، به عنوان شیرین کننده چای یا نوشیدنی ها، استفاده کرد.

عسل همچنین می تواند به عنوان یک مرهم طبیعی لب، مرطوب کننده، یا داروی سرفه استفاده شود.

عسل چه مزه ای بود؟

توی تعریف عسل چیست از مزه اون چیزی نگفته بودیم.
عسل ماده ای چسبناک و بسیار شیرین است.

ممکن است طعم آن کاملاً گلی، میوه ای یا چوبی باشد.
بسته به نوع عسل (و نوع گل) ، شما ممکن است یک طعم خاص مانند اسطوخودوس را تشخیص دهید.

 

کی روش میشه جایگزین عسل بشه!

از آنجا که عسل یک شیرین کننده است، می توان آن را با شکر جایگزین کرد با این حال طعم و بافت آن متفاوت است.

برای جایگزینی یک فنجان عسل ، از 1 1/4 فنجان شکر و 1/4 فنجان مایعات اضافی مانند آب یا مایعی که در دستور العمل است استفاده کنید.

جایگزین دیگر فنجان عسل برای 1/2 فنجان شکر به علاوه یک 3/4 فنجان شربت ذرت است.

 

بخونید تا سالم بمونید: سه تفاوت مهم عسل و شکر

شیرین و عسلی آشپزی کن 🙂

از عسل داخل بطری یا شیشه استفاده کنید.

در صورت نیاز به اندازه گیری دقیق ، قاشق اندازه گیری را با اسپری پخت و پز قبل از فرو بردن در عسل علامت گذاری کنید.

عسل به خودی خود خوشمزه است و غذاهایی هم که میشه باهاش درست کرد اینهاست:

عسل بادام زمینی بو داده

کیک عسلی ادویه دار

مرغ سرخ شده شیرین عسل

 

از کجا عسل بخرم؟

عسل را می توان در اکثر فروشگاه های بزرگ مواد غذایی یافت.

عسل محلی و طبیعی را نیز می توان از زنبورداران برسلان تهیه کرد.

 

این همه شیرینی رو چه طور نگه دارم؟

عسل غذایی است که فاسد نمیشود. آن را در مکانی خنک و در معرض تابش مستقیم آفتاب نگه دارید.
ظرف شیشه ای (یا پلاستیکی) اصلی بهترین است.

اگر عسل شما شروع به تبلور کرد، شیشه را در آب گرم قرار دهید و عسل را دوباره مخلوط کنید.

 

شیرین ترین درمان؛ عسل

عسل مواد مغذی دارد، که  بیشتر شامل فروکتوز و گلوکز است.

عسل دارای آنتی اکسیدان است اما به زنبورها و گیاهانی که عسل از آنها تولید شده بستگی دارد.
عسل به ازای هر قاشق چایخوری، 21.3 کالری و 5.8 گرم کربوهیدرات دارد.

 

سه تفاوت شکر و عسل

عسل بهتره یا شکر؟ سه تفاوت عسل و شکر

مهمترین تفاوت شکر و عسل چیست؟

احتمالا با خودتون میگید که عسل و شکر مثل هم هستن! مهمترین تفاوت بین شکر و عسل رو نمیدونید؟ تا انتها با ما باشید.

اگه حسش نیست بخونید فایل صوتی رو گوش بدید.

هر دو دارای شیرین کننده هایی حاوی گلوکز و فروکتوز (قند طبیعی) هستند.
با این حال، در مرحله تولید شکر، اسیدهای آلی، پروتئین، عناصر نیتروژن، آنزیم ها و ویتامین های موجود در نیشکر را از بین می برند.
در حالی که عسل، یک شیرین کننده طبیعی، فقط کمی گرم می شود.
همچنین، عسل خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی مفیدی دارد که در قند وجود ندارد.

در اینجا سه ​​نکته اصلی مقایسه عسل و شکر در جدول ذکر شده است که باعث می شود از خوردن عسل احساس خوبی داشته باشید:

 

1. میزان کالری؛ اولین تفاوت عسل و شکر

یک قاشق غذاخوری شکر یا نیشکر حاوی 46 کالری است، در حالی که یک قاشق غذاخوری عسل، شیرینی طبیعی 64 کالری دارد.

گرچه ممکن است عسل کالری بیشتری داشته باشد، اما در واقع ما باید از آن کمتر استفاده کنیم زیرا شیرین تر از قند نیشکر است.

در نتیجه، ممکن است حتی کالری کمتری که با شکر مصرف می کنید، مصرف کنید.

و در دراز مدت حتی اگر عسل گرانتر باشد ، ممکن است از قند مقرون به صرفه ترباشد.

 

2. تنظیم قند خون با عسل یا شکر؟

قند داخل شکر از دو مولکول بهم پیوسته تشکیل شده است.

وقتی قند  می خوریم ، معده ما قبل از استفاده از انرژی قند مجبور است از آنزیم های مخصوص خود برای جدا کردن مولکول ها استفاده کند.

عسل کاملاً متفاوت است. زنبورها آنزیم خاصی به شهد اضافه کرده اند که شکر را به گلوکز و فروکتوز تقسیم می کند. این دو قند ساده برای بدن ما می توانند مستقیم جذب شوند.

عسل دارای شاخص قند خون سالم (GI) است که تأثیر منفی یک ماده غذایی خاص را بر روی سطح گلوکز خون اندازه گیری می کند. هرچه درجه GI پایین تر باشد، سرعت جذب و تزریق قندها در جریان خون کاهش می یابد و از این رو روند هضم تدریجی و سالم تری انجام می شود (شاخص گلیسمی).

 

3. عسل مواد مغذی داره!

برخلاف عسل، شکر فاقد مواد معدنی و ویتامین است (از این رو اغلب کالری خالی خوانده می شود)، آنها از مواد مغذی بدن استفاده می کنند تا در سیستم متابولیزه شوند.

وقتی تمام این مواد مغذی تمام شود، متابولیسم، کلسترول و اسید چرب نامطلوب مانع می شود ، به دلیل افزایش اسید چرب در اندام ها و بافت ها ، به کلسترول بالاتر کمک می کند و باعث چاقی می شود.

به همین دلیل غیر معمول نیست که افراد چاق از سوء تغذیه و بسیاری از مشکلات مرتبط با سلامتی رنج می برند.

مقایسه عسل و شکر نشان میدهد که  اگر مراقب وزن خود هستید، عسل انتخاب هوشمندانه تری نسبت به شکر خواهد بود.

 

عسل چه موقع خراب می شود ؟

????تاریخ انقضای عسل

عسل، خوراکی شیرین و طلایی که تاریخ انقضا ندارد و هرگز خراب نمی‌شود و سالیان سال می‌شود آن را مصرف کرد اگرچه با گذشت زمان تغییراتی در بافت و رنگ آن ایجاد می‌شود اما به دلیل فروکتوز موجود در آن تازگی‌اش حفظ می‌شود.
عسل در ایران باستان علاوه بر خوراکی بودن کاربرد پزشکی نیز داشته است!
باستان شناسان در حالی که مشغول حفاری در اهرام مشهور مصر بودند، گلدان‌های حاوی عسل را در یک مقبره باستانی پیدا کردند. این عسل حدود ۳۰۰۰ سال قدمت دارد و هنوز هم بسیار خوردنی است ولی قدیمی‌ترین عسل جهان در گرجستان کشف گردیده و دانشمندان احتمال می‌دهند عمر این عسل ۵۵۰۰ سال باشد!

بهترین راه برای فهمیدن عسل طبیعی

چه جوری عسل خالص رو تشخیص بدیم ؟

 

بهترین راه برای فهمیدن عسل طبیعی

همیشه یه سوال هست که عسل طبیعی رو باید از کجا شناخت. خیلی ها میگن فقط آزمایشگاه / بعضی ها هم میگن از زنبوردار و افراد معتمد! ????

چه جوری زنبوردار پیدا کنم. اصلا چه جوری میشه اعتماد کرد ؟

یه وقتایی به این فک کردیم که چی میشد یک کندو تو باغم یا حتی شده رو پشت بوم خونه ام باشه و عسل طبیعی و اصل داشته باشم ؟؟

اما باز با خودمون میگیم برا نگهداریش چیکار کنم / نیشش و اینکه ؟ اصلا من بلد نیستم نگهداریش کنم/ و به دردسرش نمی ارزه

ما برا برای حل این مشکل یه راه حل عالی داریم ????
ما تو مجموعه برسلان barsalan ، امکانی رو فراهم کردیم که بتونید کندوی اختصاصی خودتون رو داشته باشید. و با نظارت خودتون براتون نگهداری می کنیم. و عسل رو بعد از برداشت ، مستقیم به آدرس تون میفرستیم.

کندویی که شما خریداری کردید، بلافاصله بیمه میشه و میتونید از شرکت بیمه وضعیت کندوی خودتون رو پیگیری کنید. علاوه بر این, هم هر 15 روز میتونید بصورت زنده و تصویری کندوی خودتون رو بازدید کنید.

میشه یکم بیشتر توضیح بدید.

ما با همکاری اتحادیه زنبورداری اومدیم با واگذاری کندوی اختصاصی یکبار هم شده برای همیشه اعتماد مردم رو به اصل بودن عسل جلب کنیم.

شما با خرید یک کندوی اختصاصی که خیلی هم مقرون به صرفه اس میتونید برای یکسال عسل خودتون رو تامین کنید.???? و کندو برای همیشه برا خودتون میمونه

مطمئن هستید که عسل واقعا طبیعیه و از همه مهمتر پول خیلی خیلی کمتری رو پرداخت میکنید.????

البته ناگفته نمونه ما هم عسل خودمون رو تو فروشگاه گذاشتیم و ضمانت نامه هم داره و میتونید در صورت عدم رضایت پول تون بازگشت داده میشه ????

و ناگفته نمونه مجموعه برسلان کندوی اختصاصی شما رو ضمانت میکنه که هر سال ازش عسل برداشت کنید.

اطلاعات بیشتر:

تلفن و واتس اپ: 09123842685 – 09355146484

وب سایت: www.barsalan.ir

دیدگاه امام علی ع در مورد عسل

نظر حضرت علی در مورد عسل و زنبور عسل

???? در عسل درمان است .
???? بیمار به چیزی همانند خوردن عسل درمان نجسته است .
???? شربتی از آب باران و عسل فراهم سازید و این شربت شفابخش را به جای شراب بنوشید .
???? عسل درمان و شفای هر بیماری است در خود آن هیچ بیماری وجود ندارد، بلغم را کم میکند و قلب را جلا میدهد .
???? از هر دانشی بهترین آن را فرا گیرید چرا که زنبور عسل از هر شکوفه ای زیباترینش را میخورد و دو نفیس از آن پدید آید ، یکی در آن شفا و بهبودی است برای مردم (عسل) و دیگری که به وسیله آن روشنی جویند (موم).
???? مانند زنبور عسل باش هر گاه بخورد می خورد پاکیزه را ، هر گاه بگذارد می گذارد پاکیزه را و هر گاه بنشیند بر شاخ درختی نشکند آن را (مراد این است تو نیز هرگاه بخوری از چیزهای هلال پاکیزه بخور ، آنچه بگذاری اعمال خیر پاکیزه بگذار و نرمی کن با مردم تا برایشان گران نباشی و خاطر کسی را نشکنی).
???? ایمان خود را از شک نگهدار که به راستی شک ایمان را تباه کند همان گونه که نمک عسل را فاسد گرداند .
???? لیسیدن عسل ، شفای هر درد است . خداوند فرموده است “از درون آن (زنبور) شهدی که به رنگ های گوناگون است ، بیرون می آید ، در آن برای مردم درمانی است ” عسل همراه با قرائت قرآن و جویدن کُندر ، بلغم را از بین می برد .
???? شیر و عسل مواد حیاتی را در نطفه تقویت می کند . آنان که از نعمت فرزند محرومند سزاوار است از شیر و عسل ( آمیخته به هم ) بنوشند .

منبع: کتاب زنبوران عسل و زنبورداری پیرایرانی

راه تشخیص عسل

شش راه تشخیص عسل طبیعی

روش های تشخیص عسل تقلبی با عسل طبیعی

روش های بسیاری وچود داره که شما می تونید عسل طییعی را از عسل تقلبی تشخیص بدید. با برسلان همراه بشید تا برای همیشه این مساله برای شما حل بشه ????. و شما فردی حرفه ای در این زمینه بشید ????. خاطرتون باشه چند پارامتر رو باهم بررسی کنید. و بعد تشخیص بدید که آیا عسل اصل هست یا نه

خب اولیش : عطر و بوی طبیعی

اگر درپوش عسل مدتی بسته باشد، هنگام باز کردن درپوش حتماً بو و رایحه قوی و مطبوع عسل طبیعی را می توانید استشمام کنید. خاطرتون باشه بعدش عطر زیادی نخواهد داشت.

2- میزان رطوبت

برخی افراد، میزان رطوبت عسل را به وسیله برگرداندن شیشه عسل و سرعت بالا و پایین رفتن حباب داخل شیشه، و برخی به وسیله میزان کش آمدن عسل اندازه گیری می کنند، ولی باید توجه داشت که این روش ها دقیق و مطمئن نیستند.

3- میزان تخمیر شدن

تمام عسل ها حاوی مخمرهای خوراکی بی ضرر برای انسان می باشند. باید توجه کرد که عسل در زمستان به دلیل سرمای زیر 11 درجه تخمیر نمی شود. البته نگهداری عسل در دمای 38 درجه سانتی گراد نیز می تواند از تخمیر آن جلوگیری کند، ولی در دراز مدت به کیفیت عسل صدمه می زند، زیرا حرارت بالا کیفیت عسل را از بین می برد. عسل با رطوبت بیش از 17 درصد بیشتر در معرض تخمیر می باشد. بعد از شکرک زدن، درصد تخمیر عسل افزایش می یابد.
تخمیر شدن مختص عسل های بسته بندی شده و صاف شده نیست، بلکه اگر شرایط مناسب باشد، عسل “شان” نیز تخمیر می شود.

4- مزه کردن

عسل طبیعی، علاوه بر شیرینی خاص، دارای مزه و طعم ویژه ای است که فقط در عسل وجود دارد و عسل های مصنوعی فاقد این نوع مزه می باشند. لذا افراد می توانند با مصرف زیاد و توجه دقیق به درجه خلوص عسل، حتی نوع عسل را از نظر گیاه مورد مصرف زنبور تعیین کنند، زیرا هر گیاه مزه خاصی به عسل می دهد.
باید توجه داشت که عسل مصنوعی بیشتر مزه شیرینی شکر می دهد تا مزه خالص عسل.

6- سرعت حل شدن در آب

اگر عسل را داخل لیوان محتوی آب بریزید، چنانچه به صورت عمودی وارد لیوان پر از آب شده و در ته آن جمع شود و به سرعت حل نگردد، عسل مطلوبی است، ولی اگر عسل هنگام ریختن، در آب حل شود، از مطلوبیت و خلوص کمتر و رطوبت بالاتری برخوردار است.
با این وجود، هر یک از روش های فوق به تنهایی نمی تواند خالص بودن عسل را ثابت کند.
در این روش به وسیله تغذیه مصنوعی زنبوران با شربت قند و آبمیوه ها یا استفاده از عسلک، عسل مصنوعی یا تقلبی تهیه می کنند. در این روش مستقیماً عسل طبیعی با مواد گلوکزی (شربت قند) و شیره میوه ها مخلوط شده و عسل تقلبی تولید می گردد.

5- فروشگاه های معتبر

آسان ترین روش تشخیص عسل طبیعی، خرید از فروشگاه ها و اشخاص معتبر می باشد که شما از سابقه فعالیت آنها در زنبورداری و یا تهیه و فروش عسل مطلع هستید.

6-  کندوی اختصاصی بخرید.

مجموعه برسلان برای اولین بار در ایران با همکاری اتحادیه زنبورداران طرح کندوی اختصاصی را اجرا نموده است. در این طرح افراد می توانند با خرید کندوی اختصاصی برای خود؛ عسل طبیعی و مطمئن داشته باشند. که مجموعه برسلان، کار نگهداری، پرورش زنبور شما را انجام می دهد. و عسل را پس از برداشت درب منزل شما ارسال می نماید.

ژل رویال چیست ؟

ژل رویال چگونه تولید میشود ؟

ژل رویال

غذای ملکه

این ماده از دو جفت غده هیپوفارین موجود در طرفین سر زنبوران کارگر جوان ترشح می شود و با بزاق دهان آنها مخلوط می گردد. این ژل، خمیری شکل با رنگ تقریبا سفید تا زرد کمرنگ و طعمی تند و زننده است. این ماده مغذی تا سه روز مورد استفاده همه لاروها قرار میگیرد ولی زنبور ملکه به طور دائم از این ماده تغذیه می شود. بدون ژل رویال هیچ لاروی قادر به رشد نیست و این ماده، ملکه را قادر می سازد که در روزهای تخم ریزی در شبانه روز بیش از 2500 تخم بگذارد که وزن این مقدار بیش از وزن خود ملکه است. همچنین ملکه زنبور عسل به واسطه استفاده از این ماده مغذی حدود 5 تا 6 سال عمر می کند در حالی که زنبور های کارگر در فصول فعالیت خود (بهار و تابستان) حدودا در کمتر از 14 تا 24 روز از فعالیت خود میمیرند.

???? موارد استفاده از ژل رویال

تاخیر در یائسگی، ناتوانی های جنسی، نازایی، خستگی مفرط، لک و چروک پوست، دیابت،افزایش اسپرم ، تحریک سیستم دفاعی بدن، تعادل هورمونی، مبارزه با عفونت‌های ویروسی و باکتریایی، عدم فعالیت غدد درون ریز، انسداد شریان‌ها، کلسترول بالا، فشار خون، آسم، کنترل وزن، استخوان‌های ضعیف یا شکستگی، کمبود رشد، عفونت مثانه، تورم، کم خونی، مشکلات کبدی، سرطان، انواع آرتریت، کم حافظگی، سوءتغذیه، خستگی روحی، خستگی یا ضعف چشم‌ها، تقویت و نیروزایی زخم‌های داخلی و خارجی و….

خواص فیزیکی ژل رویال

ژل رویال ماده ایست ژلاتینی سفید مایل به زرد روشن،کلوئیدی و چسبناک با بوی خاص که هنگام حل شدن کمی کف تولید می کند وPH آن اسیدی می باشد.

تجزیه شیمیایی ژل رویال حضور مواد زیر را در آن اثبات کرده است:

• آب (بیشترین مقدار)

•کلاژن

•کربوهیدرات

• پروتئین (قسمت عمده آن آلبومین و گلبولین است)

• اسید های آمینه ضروری که 8 نوع آن در این ژل موجود است.

• از جمله اسید های چرب غیر اشباع موجود در آن می توان به 1- هیدروکسی 2- دکنوئیک اسید (HAD10) اشاره نمود که تنها درطبیعت در ژل رویال دیده شده و خواص اعجاب انگیزی را در بر دارد.

•استیل کولین

•مواد معدنی همچون کلسیم، آهن، سیلیسیوم، فسفر

•ویتامین های گروه B9,B12,B1,B2,B3,B5,B6,B7,B8,A,C,E.

خواص درمانی ژل رویال

مطالعات وسیعی از سال 1835 میلادی بر روی این ماده اعجاب انگیز صورت گرفته و خواص درمانی متعدد آن را به اثبات رسیده است که به برخی از آنها اشاره میشود:

میکروب کشی: ژل رویال به دلیل داشتن اسید چرب غیر اشباع (HAD10) ضد باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیاکلی، سالمونلا تیفی (عامل حصبه) عمل میکند. همانطور در درمان عفونت های ویروسی که مجاری تنفسی را درگیر می کند موثر است. در ژل رویال پروتئین قوی میکروب کشی بنام (Riyalisin) وجود دارد که اثر قوی بر ضد باکتری های گرم مثبت دارد.جلوگیری از آلزایمر:در هر گرم ژل رویال یک میلی گرم استیل کولین وجود دارد. استیل کولین ماده مورد نیاز در انتقال پیام های عصبی در بدن انسان است. این ماده در درمان و جلوگیری از آلزایمر، رعشه و فراموشی بسیار موثر است و با آن میتوان فعالیت های فکری را افزایش داد. جلوگیری از فشار خون:استیل کولین باعث گشاد شدن رگ های خونی نیز شده و موجب کاهش فشار خون در افرادی که از فشار خون بالا رنج میبرند می گردد.جلوگیری از تصلب شرائین:سخت شدن سرخرگهای قلب که با افزایش سن و افزایش کلسترول خون در بدن انسان ایجاد می شود و (HAD10) موجود در ژل رویال با کاهش ذخیره کلسترول در دیواره سرخرگ باعث کاهش فشار خون میگردد بنابراین از تصلب شرائین پیشگیری می کند.جوانی و شادابی پوست و ضد پیری:کلاژن، لسیتین، تیامین و ویتامین های A,C,D,Eموجود در ژل رویال برای پوست بسیار مفید است.کلاژن، موجب اتصال بافت به یکدیگر شده و از چروک خوردن پوست جلوگیری می کند. همچنین طول عمر سلولها را نیز افزایش میدهد ضمنا اثر ضد التهابی ژل رویال در روند بهبود زخمهای پوستی نیز موثر است.ضد سرطانی:ماده (HAD10) به ژل رویال خاصیت ضد سرطانی بخشیده است. همچنین از طریق خاصیت ضد فعالیت استروژن، این ژل مانع رشد سلولهای سرطانی در سرطان پستان میشود. این ماده میتواند سلول های ایمنی را وادار به تولید مواد و عوامل ضد تومور در بدن کند. از جمله این مواد می توان به عامل نکروز دهنده تومور و اینترفرون گاما اشاره کرد. در مشاهدات آزمایشگاهی افزایش مواد فوق در کشت سلول همراه با ژل رویال تایید شده است.
این ماده بسیار مغذی، تاثیر خوبی بر بهبود بیماران سرطانی بعد از پرتو درمانی و شیمی درمانی دارد و باعث افزایش سرعت تولید گلبولهای سفید (WBC) در خون میشود.